Candidatul Serbiei pentru Oscar poate fi văzut la Timișoara în prezența ministrului culturii de la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Culturii Sârbe laTimișoara demarează astăzi cu proiecția filmului sârbesc "Montevideo, Bog te video", care se va bate la Oscar pentru filmul străin în 2012. La eveniment participă regizorul filmului, dar și ministrul culturii din Serbia.

Cea de a V-a ediție a Zilelor Culturii Sârbe se desfășuară între 8-13 noiembrie, timp în care la Timișoara vor avea loc o serie de concerte, expoziții, spectacole de teatru, film și o expoziție de carte. La deschiderea evenimentului de astăzi va lua parte și ministrul culturii din Serbia, Predrag Markovici.

Zilele Culturii Sârbe, organizat de Uniunea Sârbilor din România și Consulatul General al Republicii Serbia la Timișoara, vor demara de la ora 19.00, în Sala Capitol, cu proiecția filmului "Montevideo, Bog te video", care se va bate la Oscar pentru filmul străin în 2012.

Povestea urmărește naționala de fotbal iugoslavă care se pregătește pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Montevideo, Uruguay în 1930. La eveniment va participa și regizorul filmului, unul din cei mai cunoscuți actori sârbi, Dragan Bjelogrlic. Intrarea e liberă, iar filmul e subtitrat în limba română.

În cadrul acestor evenimente, sâmbătă, va fi dezvelit monumentul lui Dositej Obradovic pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite