Artă printre bălării, tufe şi vegetaţie: lucrările răsar pe un teren viran din Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arta poate fi găsită, în Timişoara, chiar şi în locuri mai puţin convenţionale. Este vorba, spre exemplu, despre un teren din spatele Facultăţii de Arte din capitala Banatului, unde se află numeroase sculpturi şi alte opere artistice.

Pe terenul viran din spatele Facultăţii de Arte din Timişoara răsar numeroase sculpturi şi alte opere artistice. Inedita expoziţie în aer liber se îmbogăţeşte în fiecare an, lucrările fiind lăsate acolo de studenţii din anii terminali. Marea majoritate sunt lucrările de diplomă ale celor de la secţia de sculptură, ei fiind obligaţi să le lase în proprietatea facultăţii timp de cinci ani.



GALERIE FOTO

image

Majoritatea acolo rămân, fără să fie îngrijite sau admirate de timişoreni sau turişti. „Sunt lucrări care merită să ajungă în parcurile din Timişoara. Degeaba arată frumos din punct de vedere peisagistic, fără lucrări de artă nu are aceeaşi valoare. Trebuie să recunoaştem că nu avem prea multe locuri cu lucrări de artă, e o lipsă a oraşului. Lucrările de la Facultatea de Artă ar putea îmbogăţi peisajului oraşului”, a declarat Ioan Szekernyes, directorul Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Timişoara.


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite