Timişoara: Campionul mondial la biliard îngenuncheat în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnări de situaţie, suspans, emoţii şi surprize de proporţii la cea dea a III-a ediţia a concursului de biliard Eurostructur Open.

Cea mai mare surpriză a competiţiei Eurostuctur Open a avut loc în semifinale, unde Babken Melkonyan, armeanul care locuieşte în Bucureşti, a reuşit să-l elimine pe germanul Ralph Souquet, nimeni altul decât liderul mondial la biliard. Anul trecut, “Kaiserul” a reuşit să câştige Campionatul Mondial de 8 bile, de unde a plecat cu 60.000 de dolari. Ralph Souquet are în palmares peste 200 de titluri, însă nu a fost de ajuns să pătrundă în finala open-ului de la Timişoara. “Săptămâna trecută am câştigat la China Open, dar acum nu am avut norocul de partea mea. Contează şi ziua pe care o prinzi. Sper să revin la anul la Timişoara, în ciuda faptului că am un program foarte încărcat”, a spus Ralpf Souquet.

În cealaltă semifinală, sârbul de origine maghiară Sandor Tot, favortul numărul doi al competiţiei, l-a întânvins pe slovenul Marko Bakarcici.


Răsturnare de situaţie

În marea finală s-au întâlnit Sandor Tot şi Baken Melkonyan, care s-au luptat pentru marele pot în valoare de 3.000 de euro. Armeanul a început cum nu se poate mai bine şi părea de neoprit după ce conducea cu 6-2. Mai avea nevoie de trei game-uri până la cea mai mare realizare din carieră. Sandor Tot, supranumit “Expresul din Balcani”, câştigător a două etape de Euro Tour (cea mai importantă competiţie de pe continent), şi-a demonstrat valoarea şi a avut o revenire extraordinară. Jucătorul care trăieşte la Novi Sad a câştigat şapte game-uri consecutive şi a obţinut marele premiu de la Eurostrcutur Open.

Sunt foarte fericit că am câştigat acest turneu. Locuiesc la doar 200 de km de Timişoara, dar nu am fost niciodată aici. În finală am reuşit să întorc meciul pentru că am crezut mereu în mine. Şi dacă plecam de la 0-8 speram să câştig. Trebuie să crezi, chiar dacă ai nevoie şi de noroc”, a spus Sandor Tot.

Timp de opt ani, după războiului din fosta Jugoslavie, Sandor Tot a concurat pentru Ungaria, având dublă cetăţenie, maghiară şi sârbă.


Melkonyan nu se mai aştepta să piardă meciul din mână. “Spargerile nu au intrat. Acolo s-a făcut diferenţa. Sincer, după ce am condus cu 6-2, nu credeam că o să mai pierd”, a declarat Babken Melkonyan. Acesta va participa la etapa Euro Tour din Spania, însă, chiar dacă locuieşte de 20 de ani în România, va reprezenta tot Armenia. 


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite