Timişoara: Claudiu Ionescu, din Liga a II-a în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Claudiu Ionescu, din Liga a II-a în Liga Campionilor
Timişoara: Claudiu Ionescu, din Liga a II-a în Liga Campionilor

Transferat de „Poli” de la Gloria Buzău, mijlocaşul este unul dintre pariurile timişorenilor pentru sezonul următor. Ionescu trebuie să arate că poate face faţă schimbării de nivel, de la o echipă retrogradată la vicecampioană.

Citiţi şi:

Ucrainienii din Banat ţin cu „Poli” în meciul cu Şahtior

„Poli poate elimina pe Şahtior!”

Cum a ratat Politehnica titlul în 1958

Transferat de la o echipă care tocmai a retrogradat în eşalonul secund, Claudiu Ionescu este genul de jucător care poate să decidă un meci, tehnic, cu pase decisive, genul de „număr 10” care aproape că a dispărut din fotbalul actual. Remarcat încă de acum câţiva ani, mijlocaşul nu a reuşit să convingă, în ciuda faptului că a fost urmărit cu atenţie de toate cluburile mari.

Însă, din cauza capriciozităţii sale şi a unor accidentări, acesta nu a reuşit să confirme speranţele care se puneau în el. Cel puţin până acum, când s-a transferat la „Poli” Timişoara, primul club mare unde chiar are şanse să joace. Fotbalistul este conştient de oportunitatea pe care o are. „Este o schimbare benefică pentru mine, de la o echipă retrogradată la una de Liga Campionilor. Cred că m-am acomodat bine”, a spus Claudiu Ionescu.

Fără emoţii la Doneţk

Vizibil mai suplu decât atunci când a ajuns prima dată la Timişoara, mijlocaşul nu se teme de meciul cu Şahtior. „Nu sunt emoţii, dar aştept cu nerăbdare meciul, sperăm să facem un meci bun, cu un rezultat care să ne permită să obţinem calificarea la Timişoara. Ei au început campionatul, e mai bine, însă şi noi am avut meciuri cu adversari buni în cantonamente, vom fi 100% la ora meciului”, a declarat Ionescu.

Acesta are cuvinte de laudă pentru antrenorul advers. „Nea Mircea cunoaşte foarte bine campionatul României, cunoaşte jucătorii, sunt sigur că ştie aproape totul legat de echipa noastră. Şahtior are jucători cu valoare individuală crescută, jucători tehnici, însă toţi sunt periculoşi, nu e unul anume”, a mai spus jucătorul.

Secretul succesului

Claudiu Ionescu vrea să mai slăbească unul sau două kilograme până la ora meciului, pentru a fi în formă maximă, şi ştie că trebuie să lupte pentru locul de titular. „Sper să joc, iar dacă va fi nevoie de mine sper să fac o figură foarte frumoasă, să joc bine”, a declarat mijlocaşul.

Acesta a dezvăluit şi care este principala armă a timişorenilor în dubla cu Doneţk. „În asemenea competiţii contează să ai un lot foarte bun, fără diferenţe între titulari şi rezerve, iar oricine intră pe teren să fim apţi şi să jucăm bine. Noi trebuie să fim o echipă, nu individualităţi, pentru că doar aşa putem scoate un rezultat bun”, este de părere Claudiu Ionescu.

Bonfim este ambiţios

Revenit după împrumutul la Gloria Buzău, brazilianul cu cetăţenie portugheză Eder Bonfim este titular pe postul de fundaş dreapta. „Mă bucur că am revenit, cred că împrumutul a fost benefic. În Austria am jucat toate meciurile şi sper să am în continuare încrederea antrenorului. Vreau să arăt că transferul meu a fost un lucru pozitiv pentru echipă şi pentru mine”, a declarat jucătorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite