Campionii italieni de carting au găsit soluţia pentru vitezomanii timişoreni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii italieni Andreea Raimondi şi Paolo Gagliardini au construit în Timişoara o pistă de carting indor. Circuitul este realizat în interiorul unei hale industriale care are o suprafaţă ce depăşeşte 5.000 de metri pătraţi.

Vitezomanii timişoreni pot călca pedala de acceleraţie pe o pistă de carting indoor, cu o lungime de 400 de metri. Aceasta este legată de un circuit extern de 200 de metri. „Am făcut această pistă din pasiune şi din experienţă. Mai avem o pistă identică în Italia. Vrem să organizăm concursuri cel puţin o dată pe lună. Şi chiar să formăm o echipă profesionistă”, a declarat Andreea Raimondi, fost pilot de carting în Italia.
De pregătirea piloţilor se va ocupa Paolo Gagliardini, de două ori campion italian şi european la carting. „Provin dintr-o zonă cu tradiţie pentru sporturile cu motor. La 16 ani alergam deja la clasa regină 125 cmc. În Italia am format mulţi elevi, unde avem şi un team. La fel vreau să facem şi aici”, a spus Gagliardini.



Galerie foto cu noul circuit de carting din Timişoara

Carturi de ultima generaţie

Pavajul a fost realizat cu o răşină specială pentru a garanta o aderenţă ideală şi au fost instalate bariere specifice pentru protejarea anti-impact a celor care practică acest sport. Sunt disponibile 18 carturi de ultimă generaţie (de 270, 200 şi 50 cmc), precum şi echipamentul necesar (cască, combinezon, vestă de protecţie şi cagulă). Traseul dispune, de asemenea, de un sistem de cronometrare, pentru a permite piloţilor şi publicului să vizualieze timpii efectuaţi în timpul cursei. Noul circuit se află pe Calea Şagului, după hipermarketul Real.



Aleargă pe pistă, nu pe stradă

Vitezomanii au ocazia să îşi exerseze pasiunea şi nevoia de adrenalină într-un mediu sigur, fără să pună în pericol participanţii la trafic. „Am considerat mereu benefice aceste acţiuni. E o problemă de educaţie. Să faci concursuri pe piste, nu pe stradă sau pe drum public, unde se pot întâlni pietoni, biciclişti, bătrâni, copii. Am susţinut crearea de spaţii speciale”, a spus Nicolae Istrat, comisar-şef la Poliţia Rutieră. Patronii circuitului spun că în Italia există un program de promovare prin şcoli, denumit „Aleargă pe pistă, nu pe stradă”.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite