Campanie penală pentru funcţia de rector la Medicină: „Confesiuni” în numele actualului rector: „Am închis ochii când primeaţi aur şi cash în valută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Ştefan Drăgulescu, care este şi deputat PD-L, la dezvelirea bustului regelui Mihai
Rectorul Ştefan Drăgulescu, care este şi deputat PD-L, la dezvelirea bustului regelui Mihai

Lupta pentru scaunul de rector la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara atinge cote maxime, chiar înaintea alegerilor care debutează în această dimineaţă. Actualul rector, Ştefan Drăgulescu, îl susţine pe unul dintre candidaţi. Aseară, a fost transmis presei un mail compromiţător, în numele actualului rector. În mailul semnat de Iosif Ştefan Drăgulescu se fac referiri concrete la corupţia din Universitate. &nbs

UPDATE: Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Dorel Săndesc şi Marius Raica se vor lupta în turul doi pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. 

UPDATE:
Contracandidaţii "echipei Drăgulescu" susţin că nu au nicio legătură cu mesajul trimis în numele actualului rector, catalogând acţiunea "mizerabilă" şi "penibilă". VEZI AICI declaraţiile complete.

UPDATE:
Ştefan Drăgulescu neagă vehement legătura sa cu mesajul trimis de pe adresa de email stefandragulescu@gmail.com. De altfel, rectorul a spus că nici nu ştie ce conţine mesajul. „Eu nu am asemenea mail. Se fac tot felul de diversiuni. Nu am decât un singur email. Nu ştiu cine e, ce vrea. În fine, asta e. E regretabil. În perioada asta eu am stat liniştit şi cuminte, dar au utilizat o serie de lucruri neplăcute, în loc să lase alegerile  să fie strict academice”, a spus Ştefan Drăgulescu. Acesta a mai spus că nu ştie dacă va depune sau nu o plângere penală împotriva autorului necunoscut.

Universitatea de Vest şi Politehnica şi-au ales rectorii fără prea multe scandaluri. La Medicină, unde miza este enormă, este, însă, o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Pentru funcţia de rector candidează şeful Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Judeţean, Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Cardiologie de la Institutul Cardiologic Timişoara, Sorin Pescariu şi Marius Raica, omul susţinut de actualul rector, Ştefan Drăgulescu (deputat şi director medical la Cardiologie). Campania electorală pentru funcţia de rector la Medicină a fost una extrem de dură, fiecare candidat ieşind cu câte ceva la atac. Lupta s-a dus în special în mediul virtual, pe bloguri sau forumuri, unde postacii au fost extrem de „viteji” în spatele anonimatului. 

Atac dur pe ultima sută de metri

Urnele de vot se deschid în această dimineaţă, dar bătălia se duce până în ultimul moment, atingând cote maxime. Aseară, a fost transmis presei un mail de pe  stefandragulescu@gmail.com, adresă ce poartă numele actualului rector al Universităţii de Medicină din Timişoara. Rectorul nu a putut fi contactat pentru a confirma dacă adresa de email îi aparţine şi dacă îşi asumă mesajului, dar din conţinutul „confesiunii” (aşa cum este formulat mesajul) este greu de crezut că adevăratul Ştefan Drăgulescu a intrat într-o „criză de sinceritate”. Cel mai probabil, mesajul este trimis de un adversar, în numele rectorului. Dacă această variantă se va confirma, Drăgulescu poate depune chiar o plângere penală împotriva autorului „confesiunii”. 

„Sunt un om realizat, atât pe plan personal şi profesional, dar mai ales financiar”

Mesajul „rectorului” este adresat „dragilor colegi”, pe care îi asigură de împlinirea personlă, profesională, dar mai ales financiară. „Sincer, nici nu puteam obține mai mult de la viață: sunt rector al UMF Timișoara de mai bine de 12 ani, sunt șef de clinică cardiologică de aproape un deceniu, sunt profesor universitar de o viață, am fost ministru al sănătății în Guvernarea CDR, parlamentar PDL și am trecut pe la mai toate partidele politice. Vă spun direct că, în toți acești ani de pribegie, m-am sacrificat pentru voi, ca vouă să vă meargă bine! Am avut grijă de voi și nu v-am abandonat niciodată! Știți asta! În cele trei mandate de rector la UMF Timișoara, cu ajutorul unora dintre dvs, am reușit să transform instituția de învățământ superior într-o adevărată ”famiglie”. V-am dat voie și v-am permis să faceți tot ce vreți: să vă aduceți soțiile/soții la catedrele de la medicină, să vă creați noi discipline pentru odraslele dvs, să vă angajați neamurile, rudele, prietenii, pilele, cunoștințele prin spitalele universitare sau la UMF. Practic, am făcut tot ce am vrut noi!

Am reușit, tot împreună cu unii dintre voi, prin ”metodele specifice muncii de cadre universitare”, să băgăm în sperieți studenții străini, astfel încât, din cauza ”taxelor de examinare”, să-i punem pe fugă pe acești cotropitori. Nu sunt povești, căci ”faptele noastre de vitejie” sunt arhicunoscute la nivelul ambasadelor Siriei, Italiei, Germaniei, Franței, Marocului, Indiei, Tunisiei și Greciei, semn că, dacă lucrăm organizat și în echipă, suntem de temut! Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că unii dintre noi, după fiecare sesiune universitară, și-au schimbat mașinile personale, și-au renovat și redecorat vilele sau au făcut concedii luxuriante peste hotare. Am închis ochii și m-am făcut că nu văd, nici când primeați alte mărunțișuri: aur, jacuzzi, Matiz-uri, vacanțe, coșuri cu fructe, birotică, laptopuri, telefoane mobile, cash în valută, pavaje, lucrări de instalații electrice și termice, construcții de garaje, garduri de fier forjat etc. Știți asta!”, se arată în mailul transmis de Ştefan Drăgulescu. 

"Toată ziua făceam turism prin Europa"

„Rectorul” mai vorbeşte în „confesiunea” sa şi despre scandalurile de corupţie şi sexuale în care a fost implicată Universitatea. De fiecare dată, situaţia a fost însă gestionată. Ştefan Drăgulescu are însă şi regrete. „Regret profund că, în toți acești ani de mandat la cârma UMF Timișoara, am fost mai mult preocupat de deconturile mele personale și ale unora dintre voi - toată ziua făceam turism prin Europa - la tot felul de congrese, decât de soarta instituției pe care o conduc. Din păcate, UMF s-a divizat și am ajuns în situația în care, din cauza acestui management defectuos, să devenim trei enclave diferite dar, chipurile, sub aceeași umbrelă: Medicină, Stomatologie și Farmacie! Nu degeaba, instituția noastră a fost retrogradată de Ministerul Învățământului în categoria B și riscăm acum, dacă continuăm în aceeași manieră organizată, să ducem UMF Timișoara în divizia C a universităților de profil, ceea ce, în mod normal, ar atrage după sine, și  diminuarea veniturilor noastre!

Totodată, am decis că a venit timpul să ne aplecăm mai mult și asupra studenților noștri, atâți câți au mai rămas, care, atât ei cât și părinții lor, se chinuie din greu să facă față pretențiilor noastre de cadre universitare. Sper să realizați, dragi colegi, măcar în ceasul al doisprezecelea, că studenții noștri, adică cadrele medicale viitoare, trăiesc la limita subzistenței și sunt nevoiți să-și închirieze camerele de cămin cu ora, ca să poată urma cursurile universității noastre. Bordel, în toată regula, asta au devenit, vă spun cu regret, căminele de la UMF Timișoara. Nu are sens să vă mai amintesc, acum, de crima care ne-a oripilat pe noi toți și în care au fost implicați doi studenți de-ai noștri. Știți asta!”
, mai arată în „confesiunea” lui Drăgulescu. 

„Dacă ai bani, poți absolvi UMF Timișoara și la fără frecvență”

„Rectorul” de la Medicină explică şi de ge nu a pus „degetul indicator” pe corupţia din universitate. „Mi-a fost teamă că o să am parte de o revoltă și că o să-mi pierd scaunul de rector, așa că am preferat să mă complac, astfel încât, acum, pot să afirm cu tăria unui bărbat că, sub domnia mea și a unora dintre dvs, corupția a lâncezit pe coridoarele instituției de învățământ. E trist, dar am ajuns să fim arătați cu degetul, peste tot, chiar și pe plan internațional, că ”dacă ai bani, poți absolvi UMF Timișoara și la fără frecvență.

Tocmai de aceea am decis să fac această confesiune, în speranța că o să-mi descarc sufletul în fața dvs și că, măcar în ultima clipă, veți aduce UMF pe drumul cel drept, al onoarei, corectitudinii și decenței. Până la urmă, să nu uităm, stimați colegi, dragii mei, că suntem cadre universitare, că ne prezentăm în fața studenților și a comunității și trebuie să o facem, mereu, cu capul sus!Trebuie să facem eforturi comune pentru a aduce Universitatea de Medicină și  Farmacie Timișoara acolo unde și Victor Babeș ar fi mândru să o vadă. Să ieșim din blestemul rușinii în care singuri am intrat și ne-am scufundat tot mai mult, din cauza lăcomiilor, a dorințelor gregare și animalice”
, încheie Iosif Ştefan Drăgulescu epistola către dragii săi colegi, dar nu înainte de a le cere iertare. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce spune Ştefan Drăgulescu despre „confesiunea” trimisă în numele său. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite