Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din America, dintre Barack Obama şi Mitt Romney, ajunge şi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama şi Mitt Romney
Barack Obama şi Mitt Romney

Lupta dintre Barack Obama şi Mitt Romney se propagă până la Timişoara, unde doi specialişti în campanii electorale, „republicanul” Donald Fowler şi „democratul” Paul Pelletier, vor susţine o masă rotundă.

Ambasada SUA în România şi Universitatea de Vest organizează la Timişoara o masă rotundă ai cărei invitaţi speciali sunt Donald Fowler (Partidul Democrat din SUA) şi Paul Pelletier (Partidul Republican din SUA).

Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timisoara, în Aula Bibliotecii, miercuri, 17 octombrie, începând cu ora 13.00.

Cei doi strategi electorali vor explica mecanismele uneia din cele mai elaborate campanii electorale din lume. Cei doi vor vorbi despre rolul noilor mijloace de comunicare socială în dialogul cu electoratul (Facebook, Twitter, bloguri, myspace etc.), importanţa mesajelor electorale transmise prin mijloacele de comunicare socială, elemente comune şi diferenţe între cei doi candidaţi la preşedinţia SUA privind abordarea politicii interne şi externe, în contextul crizei globale, temele majore de campanie ale celor doi candidaţi şi modul în care se diferenţiază de temele campaniilor prezidenţiale trecute.

Alegerile prezidenţiale din America vor avea loc pe 6 noiembrie, iar actualul preşedinte Barack Obama îl are ca şi contracandidat pe Mitt Romney.

Acest eveniment marchează cea de-a treia conferinţa din seria: Diplomaţie, Cultură şi Relaţii Internaţionale organizată de Universitatea de Vest.

Cine sunt cei doi americani care vin la Timişoara:

Paul Pelletier - Cu peste două decenii de experienţă în politică, comunicare, strângere de fonduri, corporaţii, companii non-profit şi consultanţă, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre experţii de vârf din SUA în campanii electorale şi management în politică, mediu corporatist şi organizaţii non-guvernamentale. A fost consilier legislativ în Congresul american, la Washington, şi asistent adjunct special la Casa Albă, înainte de a înfiinţa „Direct Campaign Solutions”, o firmă de consultanţă pentru management media de campanie şi strângeri de fonduri.

Pelletier a activat în peste 36 de campanii electorale şi este unul dintre cei mai experimentaţi şi solicitaţi profesionişti în comunicare şi politică din SUA.

Pelletier este licenţiat în ştiinţe politice şi comunicare în masă al Universităţii Columbus. Este comentator invitat al BBC Radio şi BBC World Television pe probleme politice şi actualităţi şi a comentat pentru acestea campaniile prezidenţiale din SUA din 2000 şi 2004 şi discursurile prezidenţiale de investire din 2001 şi 2005.

Paul Pelletier este veteran al operatiunii  „Iraqi Freedom” din 2006 şi a fost medaliat de două ori de Forţele Navale ale SUA pentru realizări deosebite.

Donald L. Fowler, presedinte al companiei “Fowler Communication Inc.”,  a fost presedinte la nivel naţional al Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA în perioada 1995-1997. Fowler, profesor de ştiinte politice şi om de afaceri din Carolina de Sud, şi-a petrecut o mare parte a carierei în diferite funcţii din structura Partidului Democrat, inclusiv director executiv al partidului, presedinte de filială de partid şi director executiv al Convenţiei Naţionale Democrate din Atlanta din 1988.

Donald Fowler şi-a obţinut masteratul şi doctoratul de la Universitatea din Kentucky.

A fost numit preşedinte al „Comisiei de etică” a Partidului Democrat, menită sa reformeze procesul de numire a candidatilor prezidenţiali. Pe timpul acestui mandat, Fowler a activat în cadrul campaniei electorale a lui Bill Clinton şi Bob Dole. Ca preşedinte la nivel naţional al comisiei, Fowler a administrat operaţiunile de zi cu zi ale partidului şi, împreună cu preşedintele general, Christopher Dodd, a  fost „imaginea” publică a partidului.

Fowler îşi continuă activitatea politică în calitate de membru al Comitetului Naţional Democrat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite