Rasa de câine preferată a prinţesei Sisi: "E ca o jucărie de pluş uriaşă" FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Timişoara se poate lăuda cu singurii câini din rasa Leonberger din judeţ. Rodica Ghizdereanu l-a cumpărat în urmă cu trei ani pe King, care este un campion în competiţiile chinologice

Leonbergerii şi-au câştigat reputaţia în întreaga lume ca şi câini de companie extraordinari, speciliştii afirmând că ei adoră să fie consideraţi membrii ai familiilor lor. Timişoreanca Rodica Ghizdereanu are doi asemenea câini: King, de trei ani şi Holly, de un an. Leonberg face parte din categoria câinilor gigant, masculul atingând 80 de centimetri şi aproape 80 de kilograme.

„Am câutat să cumpăr un câine de talie mare. M-am oprit la Leonberger, pentru că este un câine foarte blând, docil, extrem de ataşat de familie. Iubeşte foarte mult copiii. King spre exemplu iubeşte chiar şi pisicile. Sunt şi foarte buni câini de pază. Deşi nu sunt agresivi şi nu muşcă, prin gabaritul lui îi doboară pe hoţ”, a declarat Rodica Ghizdereanu.



GALERIE FOTO

Câinii din rasa Leonberger au fost numiţi şi „câini de palat”. Au fost şi în curtea imperială austro-ungară, fiind câinele preferat a prinţesei Elisabeta (cunoscută prinţesa Sisi), soţia împăratului Franz Josef I. Un asemenea câine a avut şi Otto Von Bismarck, primul cancelar al Imperiului German, Napoleon al II-lea al Frantei, prinţul de Wales şi regele italian Umberto.

Exagerând un pic, acest câine e ca un animal de pluş uriaş. Mulţi ar crede că mănâncă enorm de mult, dar nu este deloc aşa. Surprinzător, îi ajunge un sac de 15 kilograme pe lună”, a mai spus Rodica Ghizdereanu.

Povestea rasei Leonberger


Cei care doresc un asemenea câine este bine să aibe şi o curte pe măsură, pentru că animalul are nevoie de spaţiu. Există o poveste despre originea acestui câine, care spune că un barbat numit Heinrich Essig, care locuia, în anul 1800, în orăşelul german Leonberg, care avea o stema imperiala care înfăţişa un leu. Se spune că Heinrich şi-a propus să creeze o rasă de câini care să semene cu leul din emblemă. Pentru a-şi atinge scopul, el a imperecheat newfoundland, St. Bernard şi ciobanescul de Pirinei creând astfel Leonberger-ul.

King este campion în competiţiile chinologice
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite