Cadrele didactice timişene şi-au cerut drepturile în faţa prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de profesori din şcolile timişene s-au adunat, astăzi, în centrul oraşului, pentru a protesta împotriva reducerii numărului de posturi în învăţământ şi împotriva salarizării defectuoase.

Reprezentanţi ai Sindicatului „Spiru Haret”, profesori şi învăţători afectaţi de schimbările din învăţământ au scandat pentru corectitudine şi salarii decente.

Mariana Poenaru, profesoară de istorie de 30 de ani, a ajuns să câştige cu 250 de lei mai puţin decât anul trecut, din cauza noii grile de salarizare. „S-a redus din salarii cu 20, 25 la sută. Dorim ca în noua lege a educaţiei să se prevadă o sumă mai mare per capita, pentru că dacă o ţin aşa, îşi vor pierde mulţi profesori valoroşi”, a spus profesoara. Suplinitorii sunt printre cei mai afectaţi de reducerea de personal şi de faptul că în învăţământ sunt fonduri insuficiente.

„Sunt direct afectat de schimbări pentru că sunt debutant şi simt că postul îmi este în pericol. În plus, nu se mai decontează transportul şi trebuie să facem naveta pe banii noştri, şi aşa puţini”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Timişoara, Paul Macavei, de 32 de ani, profesor de geografie în Cărpiniş. Sindicaliştii au în plan să picheteze şi sediul Inspectoratului Şcolar şi, dacă este nevoie, să intre în grevă generală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite