Cadou de ziua lui Petrovici: derby-ul Poli Timişoara - CFR în debutul campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii au revenit aseară din primul cantonament al verii, iar astăzi echipa a primit o zi liberă, exact la timp pentru ca tehnicianul Vladimir Petrovici să-şi sărbătorească ziua de naştere acasă, în Serbia.

Antrenorul echipei bănăţene împlineşte azi 55 de ani, iar aproape jumătate de secol din viaţă şi l-a dedicat fotbalului. Petrovici s-a născut la Belgrad, iar la 17 ani a debutat ca senior în tricoul Crvena Zvezda (Steaua Roşie Belgrad), echipă pentru care a jucat 10 ani. Mijlocaşul a făcut istorie la Zvezda, dar şi la naţionala Iugoslaviei, unde a strâns 34 de selecţii şi a marcat 5 goluri. Între 1982 şi 1988, cel poreclit Pidjon (Porumbelul) a evoluat în occident, trecând pe la Arsenal, Antwerp, Brest, Standart Liege şi Nancy.

Jucătorul de care microbiştii sârbi îşi amintesc şi acum cu plăcere a fost antrenor secund la Crvena Zvezda când echipa sârbă a cucerit Cupa Campionilor, la începutul anilor ’90. Tot acolo şi-a început Petrovici şi cariera de antrenor principal, în sezonul 1996/97. De atunci, „Pidjon” a mai antrenat la Bor, naţionala de tineret a Serbiei, apoi a ajuns în China, unde a pregătit pe Dalian Shide şi echipa naţională.

Ambiţii europene

În sezonul trecut Vladimir Petrovici a revenit în Serbia, dar într-un moment în care Zvezda era pe primul loc a fost concediat, „piaţa zvonurilor” indicând neînţelegeri cu conducerea clubului. În această vară, experimentatul tehnician a venit la Timişoara şi încearcă să facă din „Poli” o echipă redutabilă atât în Liga I cât şi în Europa. „Sunt fericit că am semnat cu un club important. Jucătorilor le voi cere în primul rând disciplină. Sper să jucăm un fotbal ofensiv şi să readucem publicul în tribună”, a spus după instalare Vladimir Petrovici.

În ziua în care a împlinit 55 de ani, tehnicianul alb-violet a aflat programarea sezonului rumător din Liga 1. Astfel, "Poli" va juca în prima etapă (24 iulie) pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa, apoi în deplasare la Gaz Metan Mediaş, iar în etapa a treia va va primi vizita campioanei CFR Cluj (7 august). Celelalte meciuri tari sunt programate după cum urmează: în etapa a VI-a cu Steaua (în deplasare), etapa a X-a cu Rapid (acasă), îm etapa a XIV-a cu Vaslui (acasă) şi în ultima etapă cu Dinamo (în deplasare).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite