Crăciun fericit pentru trupa interlopului Paul Valută: procesul e amânat cu jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Valuta a făcut greva foameni şi a murit la Spitalul Judeţean Timişoara
Paul Valuta a făcut greva foameni şi a murit la Spitalul Judeţean Timişoara

Dosarul jafului de două milioane de euro de la BRD Craiova a fost trimis la Curtea Constituţională, unde va fi blocat cel puţin şase luni. Asta după ce Eugen Florescu, una dintre cele cinci persoane arestare, a invocat o excepţie de constituţionalitate, care urmează să fie judecată la Curtea Constituţională.

Astfel, judecarea dosarului penal este amânată cu cel puţin jumătate de an, perioadă în care dosarul este plecat la Bucureşti.
Procesul interlopului craiovean Jahani Farid, poreclit Paul Valută, a debutat în urmă cu un an şi jumătate.

Asta după ce în februarie 2008, Valută, celebrul interlop timişorean Doru Meosu, ajutaţi de o funcţionară a BRD Craiova, şi alte trei persoane, au furat peste două milioane din contrurile unei firme. Ei au transferat banii prin mai multe conturi şi au fost prinşi  după ce au încasat o parte din pradă.

BRD nu a recuperat aproximativ 300.000 de euro, care se bănuieşte că au ajuns la Paul Valută. Interlopul craiovean a decedat la un an după arestare, în ianuarie 2009, pentru că imediat după ce a ajuns în puşcărie a intrat în greva foamei, considerând că nu are parte de un proces corect. El a decedat la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce a slăbit 40 de kilograme, fiind doborât de mai multe boli, iar în cele din urmă suferind un infarct.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite