Ca-n filmele cu proşti: şanţ de pe marginea şoselei, betonat să nu se scurgă apa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tipic românesc: Constructorii au înfundat şanţul de scurgere a aperi
Tipic românesc: Constructorii au înfundat şanţul de scurgere a aperi

Un fermier din Timişoara a reclamat în repetate rânduri că gospodăria îi este inundată de o greşeală de proiectare a centurii. Drumarii spun că nu este nicio greşeală, iar inspectorii Administraţiei de Îmbunătăţiri Funciare au mers la faţa locului să clarifice situaţia şi au constatat că şanţul este betonat, chiar pe sensul de scurgere.

Cristian Trifu este doctorand la Agronomie. Acesta şi-a construit pe centura Timişoarei o fermă de cercetare, unde face studii pe animale. Tânărul a reclamat că ferma îi este inundată de o greşeală de proiectare a centurii. „Proiectul tehnic nu prevede execuţia unui şanţ în dreptul proprietăţii dumneavoastră. Apa bălteşte deoarece vechile şanţuri au fost colmatate. Proiectul a fost întocmit corect, beneficiarul nu are obligaţia de a decolmata şanţurile”, arată răspunsul Direcţiei Regionale de Drumuri.

Culmea este că după reclamaţiile fermierului, drumarii au înfundat şanţul de scurgere chiar înainte de podeţ. Zielele trecute inspectorii Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare s-au deplasat la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. „Am un plan de situaţie. Şanţurile nu au cum să fie colmatate. Trebuia să meargă cu rigola şi să o direcţioneze în canal”, a spus inspectorul de zonă, Ana Rustac.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite