Timişoara: Despăgubirile CEDO de 2,4 milioane de euro aduc dosare penale la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Despăgubirile CEDO de 2,4 milioane de euro aduc dosare penale la primărie
Timişoara: Despăgubirile CEDO de 2,4 milioane de euro aduc dosare penale la primărie

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din România va plăti până la sfârşitul lunii decembrie despăgubirile către Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara (CCIAT), iar apoi se va îndrepta spre judecătorii şi funcţionarii din primărie care au dispus vânzarea apartamentelor care aparţin CCIAT.

Citeşte şi:

  • VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)
  • Camera de Comerţ a revendicat şi a câştigat sediul Bibliotecii Judeţene din Braşov

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara trebuie să primească despăgubiri de 2,4 milioane de euro de la statul român după un proces pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Statul, reprezentat de Primăria Timişoara a vândut chiriaşilor din clădirile din Piaţa Victoriei şi zona Medicinei, apartamentele care au aparţinut CCIAT. „Proprietarul imobilului a fost numai Camera de Comerţ şi statul român, care în acest caz este reprezentat de Primăria Timişoara”, a spus Emil Mateescu, fostul preşedinte al CCIAT. Sentinţa a fost dată în luna iunie, iar daunele trebuie achitate până în luna decembrie.

Banii pentru despăgubiri există


Potrivit unor surse importante din Direcţia Juridică a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, în buget sunt prevăzute sume pentru astfel de despăgubiri şi sentinţa se poate pune în aplicare imediat. „După aceea statul se poate îndrepta împotriva persoanelor vinovate pentru a recupera daunele, inclusiv prin plângeri penale”, a spus înaltul funcţionar public. Potrivit fostului preşedinte al CCIAT, dispoziţia de vânzare a fost semnată primar şi de secretar.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite