CAMPANIE "EI ADUC CRĂCIUNUL" Tânăra cu inimă bună care face ornamente pentru brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Obrejan face suporturi pentru lumânări, îngeraşi şi ornamente pentru brad
Andreea Obrejan face suporturi pentru lumânări, îngeraşi şi ornamente pentru brad

Andreea este originară din Oţelu-Roşu, oraş în care turnarea oţelului era activitatea de bază. Fără a avea vreo legătură cu oţelul, tânăra studentă de la Relaţii Publice, a învăţat să „toarne" ornamente de Crăciun, după ce şi-a descoperit talentul în înfrumuseţarea unghiilor.

Acum, ornamentele pe care le face vor aduce fericirea în casele oamenilor. Andreea şi-a descoperit înclinaţia spre arta hand-made încă din copilărie. Pentru că era atrasă de frumuseţe, tânăra trăgea cu ochiul la la mama sa, îi lua oja şi cu acul şi picta diverse lucruri pe unghii.

„Mi-au plăcut dintodeauna femeile îngrijite şi abia aşteptam să cresc şi eu să mă pot aranja ca ele", a povestit tânăra. Încă din copilărie Andreea Obrejan mărturiseşte că a fost atrasă de frumuseţe şi i-a plăcut să fie îngrijită, iar pentru asta trăgea cu ochiul la mama sa, îi lua oja şi, cu acul, îşi picta diverse lucruri pe unghii.

Artă pentru caritate

Când s-a simţit cât de cât stăpână pe arta îngrijirii unghiilor, Andreea a început să aibă şi „cliente". Odată cu venirea în Timişoara, tânăra a decis că e bine să obţină şi o calificare în domeniu şi s-a înscris la un curs de „stilist protezist unghii false". Deşi este studentă şi are mult de învăţat, Andreea reuşeşte să îşi suplimenteze veniturile din înfrumuseţarea unghiilor. „În timpul liber îmi dau frâu liber imaginaţiei, uneori pierd ore întregi încercând diverse modele. Orele de muncă sunt uitate imediat ce observ pe faţa clientei un zâmbet de satisfacţie", a povestit tânăra.

Având deja o experienţă, în arta hand-made, în acest an, Andreea şi colega ei de cameră, Lidia, au decis să folosească talentul pentru a ajuta o familie săracă. „Fac ornamente de Crăciun. Le pictăm cu culori acrilice şi le vindem prietenilor. Din banii adunaţi, vrem să facem un cadou de Crăciun unei familii sărace, cu mulţi copii", a povestit tânăra. Acesta a spus că este primul an în care face aşa ceva. Decoraţiile ralizate de Andreea sunt din gips.

„Mai întâi torn materialul într-o matriţă, iar când se întăreşte îl scoatem şi îl decorăm în diferite culori", a mai spus studenta, din mâna căreia ies suporturi pentru lumânări, îngeraşi şi ornamente de agăţat în brad. „Spre exemplu, un îngeraş îl vând cu cinci lei, dar ca să adunăm bani le-am pus într-o cutie şi am spus că le donăm, să dea fiecare cât poate. Am reuşit să adunăm până acum 100 de lei", a mai povestit tânăra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite