Timişoara: CAMPANIE Insulele de verdeaţă din oceanul de ciment Calea Şagului (GALERIE FOTO, VIDEO, SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: CAMPANIE Insulele de verdeaţă din oceanul de ciment Calea Şagului (GALERIE FOTO, VIDEO, SONDAJ)
Timişoara: CAMPANIE Insulele de verdeaţă din oceanul de ciment Calea Şagului (GALERIE FOTO, VIDEO, SONDAJ)

Părinţii din Calea Şagului doresc noi parcuri în zona lor, în prezent existând foarte puţine astfel de spaţii de joacă pentru tineri.

Citeşte şi despre alte parcuri din oraş:

Parcul din Bălcescu

Parcul din Lipovei

Parcul din Soarelui

Blocurile turn din Calea Şagului ascund între străduţe doar trei parcuri pe care le cunosc timişorenii din cartier. Două dintre aceste insule verzi sunt foarte mici, iar cea de-a treia se mândreşte cu titlul de „cel mai frumos parc din Timişoara”, fiind recent amenajat de primărie.

   

Cum cele două parcuri minuscule nu oferă destule spaţii de joacă, majoritatea timişorenilor se îndreaptă către imensul parc amenajat, Clăbucet. „Vin în fiecare dimineaţă cu fetiţa mea în parc, o leagăn pe roată”, a descris Carmen Păduraru, mama unei fetiţe de şase luni.

Mickey Mouse fără celebrul şoricel

Unul din parcurile dosite între străduţe se numeşte „Mickey Mouse”. Spaţiul este bine ascuns într-un capăt de stradă, nu are niciun „Mikey Mouse” în preajmă, dar curăţenia nu lipseşte. „Sincer, aş dori să se amplaseze mai multe locuri de joacă, sunt foarte puţine în parcul acesta”, a declarat Adriana Dolinsca. În cartier sunt zeci de copii, iar parcul oferă doar două leagăne, un tobogan complex, un balansoar şi un teren de baschet.

Dacă Parcul Mickey Mouse nu oferă destule spaţii de joacă pentru copii, Parcul Hărniciei, cel de-al doilea parc dintre blocuri, este îngrijit de un pensionar. „Acest parc a aparţinut unei femei, care, pe patul de moarte, m-a rugat să am grijă de el, de atunci, mereu l-am măturat, am alungat cu frumosul adolescenţii rebeli din el şi îi pun lacăt în orele de linişte. Primăria nu a făcut nimic aici, a pus doar o pancardă cu reguli de utilizare a spaţiului de joacă”, a precizat îngrijitorul Nicolae Miclea, un pensionar în vârstă de 74 de ani. Parcul este vechi de peste 20 de ani, dar se păstrează curat.

Soluţia primăriei pentru puţinele parcuri este fermă. „Nu se face totul bătând din palme, acum trei luni am amenajat parcul Clăbucet, dovadă că ne pasă de Calea Şagului, dar e nevoie de identificarea unor spaţii pentru parcuri”, a precizat Flavius Boncea, purtător de cuvânt al primăriei.

image

Mai citiţi:

Copaci de vârsta Capitalei, lăsaţi să putrezească

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite