Timişoara: CAMPANIE Parcul din Calea Lipovei este plin de gunoaie şi boschetari (GALERIE FOTO+SONDAJ+VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: CAMPANIE Parcul din Calea Lipovei este plin de gunoaie şi boschetari (GALERIE FOTO+SONDAJ+VIDEO)
Timişoara: CAMPANIE Parcul din Calea Lipovei este plin de gunoaie şi boschetari (GALERIE FOTO+SONDAJ+VIDEO)

Timişorenii care se adună în parcul de pe strada Silistra îşi apără micuţii de gunoi şi de câini. Proprietarul pământului pe care se află parcul şi-a recâştigat spaţiul într-un proces lung, dar nu l-a mai îngrijit de ani buni.

CAMPANIE Boschetarii şi câinii strică atmosfera în Parcul Soarelui (video+sondaj)

CAMPANIE Parcul din Bălcescu este abandonat de autorităţi



De pe strada Silistra coteşti într-un parc lipsit de locuri de joacă pentru copii. Pe micuţi îi vezi atârnând în copaci sau jucându-se cu grebla prin pietrişul aşezat pe vremea când existau balansoare. „Copiii nu au unde să se joace, chiar am avea nevoie de un parc”, a spus Adriana Iuănoiu, o pensionară care poposeşte în fiecare seară pe cimentul luat drept bancă.



Proaspetele mămici sunt cele care stau mereu câteva ore în parcul pustiu. „Am adunat semnături pentru ca o firmă să facă un parc ecologic, dar au trecut vreo patru luni de atunci şi nu am primit niciun răspuns”, a povestit Adela Dracea, mămica unui copil de opt luni.

image
image



Invazia boschetarilor

Copiii şi pensionarii împart parcul cu oamenii străzii. „Boschetarii de pe aici put, beau spirt şi sparg lubeniţe”, s-a plâns Maria Doru. În apărarea sa, boschetarul Nicuşor Nechilciuc spune că „eu nu deranjez pe nimeni”.
Pe proprietatea deţinută de persoana care nu s-a mai ocupat de amenajarea  unor locuri de joacă, nici prezenţa câinilor comunitari nu-i bucură pe cetăţeni. „Dacă ar fi un loc amenajat, cu siguranţă şi câinele meu ar fi mai bucuros”, a precizat Oana Bura, stăpâna unui căţeluş alb.
Mulţi îşi aduc aminte cu regret cum arăta parcul în 1999, când „era un om care avea grijă de fântână şi tăia iarba”. Iar printre miturile de cartier se numără şi „şerpii printre boscheţii neîngrijiţi”.

  

Autorităţile ridică din umeri

„Proprietatea pe care se află parcul este revendicată de o persoană fizică, particular, acesta câştigând în instanţă dreptul de proprietate. În procesul pe care persoana l-a câştigat, Primăria a dorit câştigarea locului pentru a reamenaja parcul. Nu putem interveni, iar jandarmii care patrulează prin zonă, cu siguranţă sunt chemaţi”, a precizat Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt al Primăriei.

  

image
image
image
image
image
image

TRIMITE ŞI PĂREREA TA DESPRE SITUAŢIA DIN PARCUL DIN CALEA LIPOVEI, pe timisoara@adevarul.ro.

Urmăreşte săptămâna aceasta opiniile exprimate de timişorenii care locuiesc în acest cartier, în fiecare ediţie a cotidianului Adevărul de Seară şi pe pagina dedicată oraşului nostru: timisoara.adevarul.ro

VOTEAZĂ ŞI TU SCHIMBĂRILE PE CARE LE DOREŞTI PENTRU ACEST PARC!

URMĂREŞTE VIDEO DIN PARCUL UITAT DE DOI ANI

 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite