Timişoara: CAMPANIE Copiii din Calea Aradului stau la coadă în parc (GALERIE FOTO, SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: CAMPANIE Copiii din Calea Aradului stau la coadă în parc (GALERIE FOTO, SONDAJ)
Timişoara: CAMPANIE Copiii din Calea Aradului stau la coadă în parc (GALERIE FOTO, SONDAJ)

Doar două parcuri stau la dispoziţia locuitorilor din Calea Aradului. Chiar dacă au fost recent renovate, nu îndeplinesc toate condiţiile.

UPDATE 10 OCTOMBRIE:

Parcul Copiilor este invadat de betoane şi furnici

Citeşte şi despre alte parcuri din oraş:

Parcul din Freidorf

Parcul din Şagului

Parcul din Bălcescu

Parcul din Lipovei

Parcul din Soarelui

„Este frumos parcul, dar nu îl întreţin cei de la primărie. Noroc că au amplasat bănci şi aici la umbră, iar pentru noi pensionarii e mare nevoie”, a spus Felicia Ruji, o pensionară din Calea Aradului. Alături de ea, bunica unui nepoţel de un an şi nouă luni, o completează imediat.

            

„A venit toamna, se scutură pomii şi nimeni nu vine să strângă de aici, noi trebuie să măturăm. Nu ar lipsi măcar două leagăne în plus, din acelea pentru bebeluşi. Iar legat de umbră, aici unde stăm noi este singurul loc de acest fel”, a spus Maria Paşca.

Prea puţine spaţii de joacă

Mamele din parc sunt nevoite să-şi ţină bebeluşii în braţe, pentru că nu există leagăne speciale pentru copilaşi sub un an. „Ideal ar fi să fie un spaţiu mai mare şi mai multe spaţii de joacă pentru copii. Am stat şi o oră la coadă şi tot n-am apucat să ne dăm pe nimic”, a declarat Elvira Menyhart, mama unui băieţel de 11 luni. 

image

                                

După ora 20.00, cele două parcuri din Aradului sunt împânzite de copii, adolescenţi şi părinţi, iar cea mai întâlnită nemulţumire se referă la numărul mic de parcuri, într-un spaţiu atât de vast.

Timişorenii care merg în cel de-al doilea parc din Calea Aradului, cel de lângă cimitirul Lipovei, se confruntă cu problema boschetarilor care beau lângă micuţi.

„S-a întâmplat să stau pe bancă alături de fata mea şi au venit patru beţivani la noi, au cerut bani mai întâi, apoi o ţigară şi au continuat să se ia de noi, a trebuit să plecăm. Nu ar strica un agent să patruleze”, a precizat Măricuţă Chindriş.



Lipsă de reacţie

Autorităţile nu au putut fi contactate pe parcursul zilei de vineri, pentru a oferi lămuriri cu privire la nemulţumirile cetăţenilor. Însă cea mai întâlnită explicaţie a reprezentanţilor primăriei constă în lipsa bugetului şi a terenurilor, pentru amplasarea altor parcuri. Lipsa unor agenţi care să patruleze se explică prin numărul redus de personal al Poliţiei Comunitare.

image
image
image

Urmăreşte video din cele două parcuri

               

             

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite