Timisoara: CAMPANIE Boschetarii şi câinii strică atmosfera în Parcul Soarelui (video+sondaj)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: CAMPANIE Boschetarii şi câinii strică atmosfera în Parcul Soarelui (video+sondaj)
Timisoara: CAMPANIE Boschetarii şi câinii strică atmosfera în Parcul Soarelui (video+sondaj)

Timişorenii care îşi duc copiii în parcul Pădurice sunt obligaţi să fie paznici pentru liniştea celor mici.

Citeşte şi despre:
Parcul din Bălcescu

Parcul din Lipovei

Adolescenţii invadează locul de joacă pentru cei mici, iar băncile sunt insuficiente pentru cei care caută relaxare la umbră.


Parcul Soarelui este loc de relaxare pentru mii de timişoreni din cartierele Soarelui şi Girocului. Deşi păduricea este cel mai mare parc din zona de sud a Timişoarei, autorităţile au investit foarte puţin aici. Fiecare bucăţică de spaţiu verde este disputată de părinţi şi bunici, adolescenţi şi mulţi proprietari de câini.

image



Câinii şi bebeluşii împart acelaşi spaţiu

Jocurile entuziaste ale copiilor sau liniştea de pe păturile întinse pe iarbă în Parcul Soarelui sunt des întrerupte de câte un câine scăpat din lesă, ori de un grup de adolescenţi care acaparează spaţiul de joacă al celor mici pentru un meci de fotbal sau tenis. „Vin foarte mulţi câini în prima parte a zilei, iar tinerii de 14 ani se dau pe leagăne. Nu ar strica nişte bănci noi şi câteva spaţii de joacă în plus pentru cei mici”, a spus Ileana Vârciu, bunicuţa unui băieţel de şase ani.

image



Nemulţumirea femeii este confirmată de o tânără care vine zilnic în parc. „Pe copilul unei vecine l-a muşcat un câine, iar proprietarul i-a spus să-şi lege ea copilul. Şi nici bătăile între câini nu lipsesc”, a spus Valeria Tican.

Soluţie pentru câini

Timişorenii care au câini sunt de părere că problema nu se va rezolva dacă nu se amenajează spaţii speciale. „Este teren pârloagă în jurul parcului. Acum este criză, primăria ar putea să-l cumpere ieftin şi să facă pe el parc pentru câini”, a spus timişoreanul Vlad Dumbravă.

image



Promit o patrulă

Lipsa forţelor de ordine este o altă problemă. Parcul este loc de refugiu pentru grupuri de boschetari. „Se vor face noi locuri de joacă şi vom sesiza Poliţia Comunitară pentru ca un agent să patruleze prin zonă”, aspus Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara.

image



Venim şi în parcul din cartierul tău!

„Adevărul de Seară” va prezenta în fiecare sâmbătă un parc din Timişoara. Nemulţumirile timişorenilor vor ajunge la urechile autorităţilor prin intermediul ziarului nostru, iar răspunsurile lor pot fi citite tot în ziar. Intră pe timisoara.adevarul.ro şi spune ce probleme sunt în parcul din cartierul tău. Trimite fotografii pe timisoara@adevarul.ro.

Soluţie
În jur sunt terenuri virane pe care se pot amenaja zone pentru câini

        

        

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite