Timişoara: Buticarii şi firmele de imobiliare, în repaus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Buticarii şi firmele de imobiliare, în repaus
Timişoara: Buticarii şi firmele de imobiliare, în repaus

Suspendarea activităţii ameninţă firmele mici, specializate în comerţ. Numărul societăţilor timişene care au fost nevoite să îşi suspende activitatea a crescut de 12 ori într-un singur an.

Comerţul cu amănuntul, tranzacţiile imobiliare şi transportul sunt domeniile cu cele mai multe firme suspendate în 2009.
Cei mai mulţi bănăţeni ale căror afaceri nu pot supravieţui pe timp de recesiune aleg ca soluţie de ieşire din impas suspendarea temporară a activităţii. „În iulie 2009 au fost suspendate, în Timiş 640 de societăţi, în timp ce în iulie 2008 numărul societăţilor suspendate a fost de 24”, a declarat Floarea Brînda, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Soluţii de criză
Astfel, potrivit datelor ORC, numărul societăţilor suspendate este de 26 de ori mai mare în iulie 2009, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproape 80 de firme specializate în comerţ au încetat să funcţioneze în 2009. Lor li s-au alăturat 18 firme de construcţii, dar şi 11 societăţi din domeniul activităţilor culturale sau sportive. Soluţia radierii voluntare a firmelor timişene a atras, la rândul ei, tot mai mulţi timişeni, iar numărul firmelor radiate a crescut de cinci ori în 2009, comparativ cu prima jumătate a lui 2008.
Numărul firmelor aflate în dificultate sau care şi-au suspendat activitatea, împreună cu situaţia economică din Banat, i-au determinat pe membrii Federaţiei Regionale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Regiunea Vest (FRIMM VEST) să propună o serie de priorităţi pentru redresarea economiei. Astfel, reprezentanţii FRIMM VEST solicită prelungirea impozitării cu 3% pe veniturile microîntreprinderilor şi după 2010.
„Prin această măsură microîntreprinderile au la dispoziţie venituri suplimentare pentru creşterea productivităţii şi a competitivităţii economiei”, a declarat Andreea Lăpugean,  responsabil vizibilitate şi relaţii publice în cadrul FRIMM VEST.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite