Luna aceasta se organizează la Timişoara Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş organizează în 23 septembrie, între orele 8 şi 16, la Casa Tineretului, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Firmele sunt rugate să confirme participarea până în data de 19 septembrie, în scris la numărul de fax 294 234, la adresele de e-mail:tm_calitate@ajofm.anofm.ro şi tm_mpm@ajofm.anofm.ro sau direct la sediul instituţiei de pe bulevardul Republicii, nr. 21, cam. 108.

Potrivit cadrului legislativ, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni de la data încheierii convenţiei (18 luni pentru absolvenţii cu handicap), pentru fiecare absolvent: contravaloarea unui indice social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii; 1,2 din valoarea unui indice social de referinţă (500 lei), în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal; 1,5 din valoarea unui indice social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Măsurile de stimulare nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate. Angajatorii care beneficiază de aceste subvenţii acordate pentru încadrarea absolvenţilor unor instituţii de învăţământ sunt obligaţi, prin lege, să menţină raporturile de muncă cu aceştia timp de 3 ani de la data încheierii convenţiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite