Timişoara: Bunica de la ţară, creşa pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bunica de la ţară, creşa pe timp de criză
Timişoara: Bunica de la ţară, creşa pe timp de criză

Tot mai mulţi părinţi îşi retrag copiii de la grădiniţele private. Dificultăţile financiare sunt resimţite din plin de bănăţeni. Aceştia au decis să facă economii.



Unii părinţi au considerat că este mai bine să renunţe la luxul de a-şi trimite copiii la o grădiniţă privată. ,,Am avut copii ce au fost retraşi de la grădiniţă pentru că părinţii nu şi-au mai permis să îi mai lase  la noi”, a spus Anca Albu, educatoare.  Situaţia este mult mai întâlnită anul acesta. În anii precedenţi, astfel de cazuri erau aproape inexistente. „Anul trecut nu am avut cazuri de copii care să plece. Anul acesta, în schimb, au mai plecat. Unii părinţi au spus că o să îi aducă la toamnă. Se poate spune că se simte că sunt afectaţi de criză”, a spus  Viorica Dragotescu, educatoare.
La fel se întâmplă şi la alte grădiniţe din oraş. ,,Au mai fost copii care au plecat pe perioada concediului de vară cu părinţii dar, nu s-a întâmplat ca anul acesta, să plece pentru că nu mai sunt bani”, a confirmat Luiza Berca, educatoare la o grădiniţă particulară.

Bunicii au grijă de cei mici
Părinţii economisesc şi pe perioada verii când îşi ţin copii acasă sau îi trimit la bunici. „Am avut copii care au plecat pe perioada verii, mai merg la ţară, mai stau acasă”, a continuat Viorica Dragotescu, educatoare la o grădiniţă particulară. 
Criză de grădiniţe private
Fenomenul este din ce în ce mai întâlnit în rândul grădiniţelor particulare din oraş. Deşi acestea continuă să facă înscrieri, se simte o scădere în numărul celor care apelează la ele. „S-au mai înscris la începutul verii, dar acum nu mai vin aşa mulţi să se înscrie”, a mai spus Luiza Berca.

Preţuri mari la particular
Ca să îşi ducă micuţii la o grădiniţă particulară, timişorenii scot din buzunar chiar şi 1.000 de lei pe lună pentru programul prelungit. Dacă prichindeii sunt luaţi acasă la prânz, taxa este redusă la jumătate. Banii acoperă toate mesele şi gustările pe care copiii le primesc.  În plus, cei mici beneficiază de cursuri şi diferite activităţi oferite de instituţia la care sunt înscrişi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite