Timişoara: Buni de plată pentru că nu au afişat preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Buni de plată pentru că nu au afişat preţurile
Timişoara: Buni de plată pentru că nu au afişat preţurile

Societăţile comerciale care furau privirea clienţilor cu preţuri afişate necorespunzător au fost trase la răspundere de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

Luna octombrie a fost plină de controale şi multe firme din judeţ au fost amendate.

De această dată, în vizor au fost luate şi firmele care comercializează articole pentru pescuit, maşini de spălat, echipamente electronice, materiale de construcţii, dar şi cele care au la vânzare geamuri şi marmelade sau pâine. Verificările au continuat şi cu magazinele care vând orice produs la un anumit preţ, unde comisarii chiar au confiscat produse defecte afişate pentru vânzare.

Amenzi usturătoare


Dintre cei aproape 100 de operatori economici care au fost nevoiţi să dea raportul în faţa inspectorilor, peste 90 la sută au fost traşi la răspundere pentru neafişarea preţurilor pe produse sau pentru că preţurile nu erau la locul lor.

„Au fost amendate foarte multe firme care nu respectau legislaţia în ceea ce priveşte afişarea preţurilor. Ori nu le aveau afişate deloc, ori nu erau la loc vizibil”, a confirmat Traian Grosu, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului Timiş. Pentru aceste abateri, comercianţii vor trebui să scoată din buzunar de la 1.000 de lei până la 10.000 de lei.

Patronii companiilor sunt sfătuiţi să afişeze corespunzător preţurile pentru produsele pe care le comercializează, astfel încât clienţii să nu fie confuzi la casă. „Să fie afişate în aşa fel încât să poată fi văzute de consumator”, a spus Traian Grosu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite