Bulz, mici şi bere la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurea Verde a fost luată cu asalt de miile de oameni veniţi la relaxare şi la grătare de 1 Mai. Timişorenii au profitat la maximum de ziua de 1 Mai şi au ieşit la iarbă verde ca să se distreze împreună cu familia şi prietenii.

Pădurea Verde s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru timişorenii care au venit în număr mare, fie să facă un grătar cu prietenii la marginea pădurii, fie să asiste la spectacolul organizat la Muzeul Satului. De asemenea, special pentru această sărbătoare autorităţile au organizat un târg special de produse tradiţionale. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, unde în loc de cozonaci şi brânzeturi, se vindeau jucării de plastic de provenienţă asiatică, au venit producători din Banat şi Ardeal.


Au încins grătarele


La Muzeul Satului a avut loc şi un spectacol de muzică populară, iar oamenii au putut să se desfete cu bunătăţi autentice: purcel la proţap, mici, bulz, cozonaci. Mihaela Moise este din Timişoara şi s-a prezentat în faţa concitadinilor săi cu o gamă largă de bunătăţi bănăţene naturale 100%. „Toate produsele noastre sunt fără prafuri, fără E-uri, făcute numai cu ouă, făină şi ingrediente  naturale”, a spus comercianta. Alţii au preferat, însă, să-şi prepare singuri grătarele, astfel că s-au instalat pe bucata de iarbă din faţa Muzeului Satului, cu maşini, grătare, şezlonguri şi lăzile de bere.
În timp ce micii sfârâiau pe grătare, din maşini răsunau manelele. Ion Floarea, un timişorean de 40 de ani, a ieşit cu familia şi cu vreo doi prieteni la iarbă verde, unde s-a instalat cu toate cele necesare pregătirii grătarului. „Avem carne de porc, aripioare, mici, bere, muzică, tot ce ne trebuie. Ne-a costat cam 150 de lei pentru şase persoane”, a spus Floarea.


Venim aici în fiecare an, aşa ne-am obişnuit. Ne place că e verdeaţă, deşi e cam aglomerat.
Ion Floarea, timişorean

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite