Bugetul de austeritate a Guvernului alungă din România cel mai mare concurs de miss din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut ocazia să găzduiască finala internaţională a concursului Miss Universe, din cauza crizei economice. Ministerul Turismului nu îşi permite să facă investiţii în promovare.

Deşi miliardarul Donald Trump, care a preluat organizarea concursului Miss Universe, din 1996, a oferit şansa României de a găzdui finala internaţională din 2010, însă organizatorii nu au putut găsi sumele de bani necesare pentru acest eveniment. „E ca la olimpiadă, îţi depui candidatura. Donald Trump a fost de acord ca România să fie printre ţările gazdă. Am semnat un contract în septembrie anul trecut, dar nu se poate face nimic la noi. În 2009 am investit 473.000 de euro, pentru ca România să revină după 11 ani în binecunoscuta competiţie”, a declarat Mike Costache, preşedinte Miss Universe România Organization.
Pentru că nu sunt bani, finala internaţională a concursului Miss Universe se va desfăşura în America. „Voi avea discuţii cu cei de la Minsiterul Turismului pentru organizarea concursului din 2011. Trebuie să negociem condiţiile. Acesta este un concurs de miss care promovează turismul din ţara gazdă”, a mai spus Costache.

Promovarea tursmului prin reclame

Organizatorii Miss Universe susţin că finala din 2009, care s-a desfăşurat în Bahamas, a fost urmărită de aproape 1 miliard de telespectatori, din 180 de ţări. „Miss Universe nu e doar un simplu concrus de frumuseţe. Spectacolul durează 85 de minute, timp în care zece minute sunt dedicate pentru reclamele care promovează turismul. În acele spoturi, lumea trebuie să primească informaţii despre cele mai frumoase locuri din România. Aşa poţi să îi atragi pe străini să viziteze ţara. Dar pentru asta trebuie să dea bani Ministerul Turismului”, a mai declarat Mike Costache.

Am revenit în circuit

 
Semifinala competiţiei Miss Univers se va desfăşura la Bucureşti, între 25-27 iunie. În marea finală naţională, care se va desfăşura tot în capitală, pe 9 iulie, vor accede 30 de concurente din toată ţara. În 2009, România a revenit în circuitul Miss Universe după o paută de 11 ani. Reprezentanta noastră în finala din Bahamas a fost Bianca Constantin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite