Timişoara: Bucătăria fusion cucereşte România (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bucătăria fusion cucereşte România (GALERIE FOTO)
Timişoara: Bucătăria fusion cucereşte România (GALERIE FOTO)

Renumitul maestru în arta culinară, japonezul Kiyasi Hayamizu, a venit pentru a două oră la noi în ţară, pentru un seminar.

Kiyasi Hayamizu a venit la Timişoara să facă o demonstraţie despre fascinaţia bucătăriei fusion. Maestrul cunoscut în întreaga lume pentru tehnica sa de a transforma simple ingrediente în incredibile experienţe culinare, le-a gătit curioşilor care au umplut un club din oraş. Reputatul bucătar le-a arătat timişorenilor câteva din reţetele bucătăriei fusion, noua tentaţie la nivel mondial în ceea ce priveşte gătitul. Mulţi au auzit termenul „bucătăria fusion”, însă puţini ştiu cu exactitate ce este. Bucătăria mixtă nu este altceva decât adaptarea bucătăriei tradiţionale cu una exotică, de exemplu, franco-japoneză, franco-vietnameză sau latino-asiatică.

Invitat la restaurante celebre

Astăzi, japonezii preferă experienţe culinare din bucătăria internaţională. Europenii şi Americanii sunt însă curioşi de tradiţionala mâncare japoneză. Se ştie cât de apreciat este sushi-ul peste tot în lume. De aici s-a născut fusion-ul. Este o combinaţie între mai multe bucătării”, a spus Kiyasi Hayamizu. Acesta este licenţiat în arta culinară, la Tokyo şi are două cărţi publicate despre bucătăria japoneză. Niponul este invitat de către cele mai importante lanţuri hoteliere şi restaurante din lume.

La seminarul de la Timişoara, Kiyasi Hayamizu a gătit scoici cu sparanghel, sos wasabi, sos de soia, ardei şi praz, apoi carne de viţel cu varză, muştar, smântână şi sosuri speciale, cât şi spaghete italieneşti cu trei feluri de ciuperci, cu ingredient şi sosuri asiatice. Nu a lipsit nici celebrul sushi, gătit în stil propriu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite