Un brad este iluminat pentru sărbători prin pedalare la biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut timişorenii au pedalat din greu la bradul din centru
Anul trecut timişorenii au pedalat din greu la bradul din centru

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Verde pentru Biciclete îi invită pe timişoreni să ia parte astăzi la un eveniment cu totul deosebit: Iluminarea Bradului de Crăciun Verde pentru Biciclete.

Iluminarea ecologică a Bradului de Crăciun completează ideea promovată de Verde pentru Biciclete, conform căreia bicicleta poate constitui o alternativă economică şi non-poluantă de transport, dar şi de furnizare ecologică a energiei. Eveniment îşi propune să continue acţiunea derulată anul trecut în Piaţa Victoriei, în perioada 20-24 decembrie 2009.

În Piaţa Victoriei a fost montant un brad înalt de cinci metri, iar astăzi, de la ora 11, echipa şi voluntari Verde pentru Biciclete şi membri ai Clubului Sportiv Gratzu vor fi prezenţila împodobirea lui. O dată cu lăsarea serii, vor fi aprinse luminile de Sărbători prin…pedalare. Bicicletele din jurul bradului vor fi montate pe suporţi şi, prin pedalare, vom produce curent electric, care va ilumina, în mod ecologic, Bradul Verde pentru Biciclete.

Scopul nostru este acela de a suscita interesul nebicicliştilor faţă de acest potenţial mijloc de transport – schimbarea atitudinii celorlalţi participanţi la trafic faţă de biciclişti, de a stârni dorinţa de a lua parte la evenimentele Verde pentru Biciclete. Încurajăm timişorenii  să adopte bicicleta ca mijloc de transport prin oraş, precum şi de a transforma Sărbătorile de Iarnă în Sărbători ECO şi pline de mişcare”, spun organizatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite