Bourceanu: "Nu vrem să fim campioni de toamnă, contează pe ce loc eşti la final"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Bourceanu se teme doar de zăpadă în ultima etapă
Alex Bourceanu se teme doar de zăpadă în ultima etapă

„Poli” joacă în ultimul meci de campionat din acest an în deplasare la Braşov, echipă care a primit un singur gol pe teren propriu în acest sezon. Alex Bourceanu nu se gândeşte la spectacol, doar la puncte, şi se teme în primul rând de zăpadă, omniprezentă la Braşov în decembrie.

Deşi sezonul trecut au revenit în prima divizie după trei ani de absenţă, braşovenii au devenit imediat una dintre echipele redutabile ale campionatului, sub bagheta actualului selecţioner, Răzvan Lucescu. Între timp, antrenorul s-a schimbat, iar acum pe banca tehnică a ardelenilor stă Viorel Moldovan, care ca jucător a evoluat şi în tricoul alb-violet.


În sezonul trecut, bănăţenii au ieşit mai bine din „dubla” cu FC Braşov. Elevii lui Dusan Uhrin Jr. au câştigat cu 4-0 pe teren propriu, o performanţă importantă, având în vedere că şi anul trecut galben-negrii aveau cea mai bună echipă din campionat, şi au pierdut la limită sub Tâmpa, 0-1. Ca şi sezonul trecut, în acest an meciurile „Poli” – Braşov se joacă în ultima etapă a turului (la Braşov) şi a campionatului (la Timişoara). Meciul de duiminică este interesant şi prin prisma faptului că se înfruntă una dintre cele mai bune defensive din campionat, cea a Braşovului (doar 11 goluri primite), cu unul dintre cele mai bune atacuri, bănăţenii având 29 de goluri înscrise în 16 etape.

Bourceanu se teme de zăpadă

Alex Bourceanu a scăpat de amendă pentru eliminarea din meciul cu Steaua şi este concentrat la partida cu FC Braşov. „ În economia campionatului, o victorie la Braşov ar fi foarte importantă. Va fi foarte greu de obţinut şi datorită echipei pe care o întâlnim, una de valoare, cu mare experienţă, dar cred că şi vremea de acolo va reprezenta un impediment în jocul celor două echipe. În ultima etapă, aproape de fiecare dată, la Braşov s-a jucat pe zăpadă. Cred că echipa care va fi mai determinată va reuşi să şi câştige”, a spus mijlocaşul echipei bănăţene.


Acesta este de părere că locul ocupat la sfârşitul turului de campionat, în pauza de iarnă, nu este relevant. „Pentru unii este important titlul de campioană de toamnă, dar acesta nu se premiază. Important este ceea ce facem noi pe teren şi unde ne vom situa la finalul campionatului. Nu cred că dacă vom tremina pe locul al patrulea acest tur, dar la egalitate de puncte cu celelalte clasate pe primele locuri vom avea o iarnă mai puţin liniştită. Ideea este să rămânem în pluton şi să fim primii la sfârşitul campionatului”, a explicat Alex Bourceanu.


Partida FC Braşov – „Poli” Timişoara este programată duminică, de la ora 18. Timişorenii vor juca ultimul meci al anului în Liga Europa, în deplasare la Dinamo Zagreb, pe 17 decembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite