Boschetarul maghiar folosit ca pion al mafiei imobiliare din Timişoara, eliberat din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barabas Pal, maghiarul folosit ca intermediar de reţeaua care a luat, cu acte false, terenurile Primăriei Timişoara a fost eliberat din arest. Sentinţa nu este, însă, definitivă, fiind atacată cu recurs.

Barabas Pal, boschetarul maghiar folosit de Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen în afacerile cu acte false, a fost eliberat din arest. După aproape doi ani de la arestare, Barabas Pal a fost eliberat, astăzi, de Curtea de Apel Timişoara. Judecătorul Florin Popescu a decis eliberarea lui Barabas Pal, acesta fiind singurul care mai stătea în arest, capii reţelei fiind eliberaţi încă de anul trecut. Sentinţa emisă azi de Curtea de Apel Timişoara nu este definitivă, fiind atacată cu recurs.

Ce a făcut Barabs Pal?

Potrivit documentelor de la dosar, Ionelaş şi acoliţii săi au reuşit să pună mâna pe terenul de pe strada Ştefan Cel Mare, numărul 53, după care au pus la punct intabularea lui în Cartea Funciară. Aici a intrat în scenă Barabas Pal, un boschetar maghiar. Potrivit procurorilor, Ionelaş Cârpaci şi asociatul său, Francisc Kelemen, prin nişte procuri false, l-au împuternicit pe Barabas Pal să intabuleze terenurile în numele aşa-zişilor proprietari. Ajutaţi de funcţionarii de la Cadastru, Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi Francisc Kelemen au reuşit să intabuleze terenul.

Următorul pas al escrocheriei a fost vânzarea terenului. Asociatul lui Cârpaci, Francisc Kelemen l-a adus pe Barabas Pal la Timişoara şi s-au prezentat toţi la notarul Teodora Noţingher. Aici s-a perfectat actul de vânzare-cumpărare între Barabas Pal şi Crăciun Cârpaci, un verişor al lui Ionelaş, persoană cu handicap, care este acum la cerşit în Irlanda.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite