Bookfest pleacă pentru prima dată din capitală şi se opreşte la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul cărţilor se mută la Timişoara
Festivalul cărţilor se mută la Timişoara

În perioada 15-17 martie, Asociaţia Editorilor din România (AER) organizează Salonul de Carte Bookfest Timişoara, în cadrul Centrului Regional de Afaceri Timiş (CRAFT).

Asociatia Editorilor din România a decis ca, începând din acest an, Salonul de Carte Bookfest – un brand extrem de îndrăgit de iubitorii de carte din capitală, care îşi consolidează imaginea de 6 ani – să fie mai aproape şi de cititorii din afara Bucureştiului. Prima ediţie itinerantă a salonului de carte se va ţine chiar în Timişoara.

Bookfest Timişoara va avea deschiderea oficială joi, 15 martie, la ora 12.00, în prezenţa organizatorilor.

Programul de vizitare: joi, 15 martie (12.00-20.00), vineri, 16 martie, şi sâmbată, 17 martie (10.00-20.00). Intrarea este liberă.

O ofertă de peste 15.000 de titluri şi reduceri substanţiale îi aşteaptă pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Timişoara. În lista expozanţilor se regăsesc atât cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas (reprezentată de Librăriile Humanitas), Polirom, Cartea Românească, Curtea Veche, Rao sau Art (reprezentată de Librăria „Cartea de Nisip”), cât şi edituri specializate – precum Editura Universităţii din Bucureşti (carte universitară), Editura Gama (carte pentru copii) – sau edituri recent înfiinţate, cum sunt Ponte sau Blumenthal.

Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia să participe la întâlniri cu autori de marcă, sosiţi special cu acest prilej la Timişoara.

Autografe de la autori renumiţi

Horia-Roman Patapievici – preşedintele Institutului Cultural Român şi unul dintre cei mai îndrăgiţi autori Humanitas, scriitorul Varujan Vosganian – autorul „cărţii anului 2010 în România”: Cartea şoaptelor, scriitorul , traducătorul şi publicistul Radu Paraschivescu, analistul economic şi fostul Ministrul al Finanţelor Daniel Daianu, istoricul american Larry Watts, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache – aceştia sunt doar câţiva dintre autorii-brand de la care timişorenii pot obţine autografe în spaţiul de lansări al salonului de carte.

Pentru vizitatorii Bookfest Timişoara care iubesc în egală măsură cartea şi filmul, organizatorii au pregătit o ofertă generoasă de producţii cinematografice care vor putea fi vizionate în incinta salonului de carte. O premieră naţională o reprezintă vizionarea publică a filmului José şi Pilar, propunerea Portugaliei la Oscar 2011.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite