PORTRET: Bogdan Buzatu bate tobele pentru Voxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Buzatu
Bogdan Buzatu

Tânărul are ritmul în sânge şi asta se vede în felul în care bate tobele pentru Voxis, proiectul căruia i-a dedicat talentul său.

PROFIL
Născut. 01.11.1981, Deva.
Educaţie. Master în Management şi Marketing în Mass-Media, Universitatea de Vest Timişoara.
Experienţă. Membru Voxis din 2005.
Familie. Necăsătorit.

Chiar dacă avea abilităţile şi talentul pentru a deveni toboşar, Bogdan nu şi-a dat seama de la început de moştenirea pe care o primise de la tatăl său, şi el un toboşar înnăscut.
„Bat la tobe din 1997. În clasa a X-a l-am stresat pe tata până s-a decis să-mi arate cum se bate. Nu ştiam nici măcar să ţin beţele în mână. Tata şi-a montat setul de tobe şi m-a învăţat un ritm pe care l-am bătut mult timp într-una”, a spus tânărul. Foarte atras de ce reuşise să înveţe, Bogdan a mers, a doua zi,  la şcoală şi a dat o probă pentru o formaţie din liceu, bătând singurul ritm pe care îl cunoştea.
„A trebuit să renunţ la beţe şi am bătut cu două ramuri rupte dintr-un gard viu, pentru că îi acopeream pe băieţi. După ce am pus la cap o piesă dedicată profesoarei de franceză, pe care nu o agreeam, i-am adus pe colegi să ne audă”, a povestit Bogdan zâmbind. Atunci toboşarul a realizat că poate face ceva mai mult cu noua deprindere pe care a dobândit-o, aşa că s-a hotărât să se perfecţioneze.

Şcoala vieţii
Cu timpul, tânărul a învăţat din ce în ce mai multe lucruri noi şi pasiunea sa i-a acaparat tot timpul. „A intrat în AND-ul personal treaba asta şi nu o să mai iasă nici măcar mecanic. Mereu ascultam tot felul de piese şi încercam să îmi dau seama ce se întâmplă acolo”, a spus Bogdan.  Tocmai de aceea, în timpul facultăţii a început să se apropie mai mult de ideea de a face parte dintr-o formaţie pricepută. A întâlnit oameni cu care a realizat un proiect rock, care i-a dat avântul să meargă mai departe. „Pe parcurs mi-am dat seama că vreau să experimentez mai multe“, a spus tânărul.

Pretenţii tot mai mari
„Deja tehnica era alta şi m-am gândit ce puteam face dacă vreau mai mult, aşa că am trecut la un nivel la care fiecare bătaie e gândită şi nu mai ţine de instinct”, a spus toboşarul referindu-se la momentul în care a început să cânte cu Voxis. Proiectul în care este implicat şi acum, este principala lui ocupaţie. Bogdan moderează o emisiune la un post de radio. Chiar şi aici, tânărul gândeşte şi aude ca un toboşar şi analizează fiecare ritm ce i se pare interesant.
„Orice piesă care e pe emisie, încerc să o descompun şi îmi pun întrebări care-şi găsesc răspunsul în ce aud şi asta mă determină ca la repetiţii să iau anumite decizii”, a mărturisit Bogdan Buzatu. Tânărul îşi doreşte să se perfecţioneze mereu pentru că ştie că fiecare persoană care îi ascultă muzica este importantă. „Există o nevoie perpetuă de autodepăşire şi de a ţine ritmul cu Voxis. Mereu ne dorim ceva nou, să fim satisfăcuţi şi să fie satisfăcut cel care ne aude”, a spus toboşarul.

Întrebări şi răspunsuri

Ai făcut vreo şcoală de muzică?
Am vrut să dau la Conservator, dar nu avea legătură cu ce îmi doream să fac. Singura şcoală pe care am făcut-o a fost audiţia pieselor noi care apăreau, dar şi ale celor vechi, care sunt şi acum ascultate.

Este rockul un gen muzical de referinţă pentru un toboşar?
Fiecare gen muzical are fineţurile sale, rock-ul este mai complex, îţi permite să faci ceva simplu cu un efect major sau să fie ceva foarte complex cu un efect foarte simplu. Trebuie să stăpâneşti lucrurile complexe pentru a ajunge la ceva mai special şi trebuie să pleci din rock pentru a ajunge în pop sau chiar electro.

Ce-i place
Îmi place când văd oamenii zâmbind pentru ei şi zâmbind în relaţie cu altcineva, indiferent cine este acel cineva. Îmi place când oamenii constată că sunt propria lor limită, în sensul că ţine doar de persoană dacă vrea să facă mai mult, nu de condiţii externe. Îmi place când cineva se opreşte în trafic şi îţi dă prioritate şi îmi mai place creativitatea şi naturaleţea.

Ce nu-i place
Nu-mi place blazarea şi autosuficienţa care te face să nu mai fii curios de nimic, sau nu vrei nimic mai mult. Nu-mi place limitarea în general, de orice natură, tristeţea, şi nu-mi place că folosim foarte mult particula nu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite