Bisericile şi cimitirele din Timişoara prădate cu sălbăticie de hoţi. Infractorilor nu le este frică de pedeapsa divină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Ofsenita
Biserica Ofsenita

Împinşi de sărăcie, hoţii de rând au ajuns să spargă cutia milei, să fure vinul din biserici, biblii şi obiectele de cult. Nici cimitirele nu au scăpat, unii preferând să profaneze morminte doar pentru adrenalină.

Biserica din Ofseniţa a ajuns o ruina şi mormintele ctitorilor sunt profanate (GALERIE FOTO)

În ultima vreme, oamenii legii din Timişoara au avut tot mai multe cereri de intervenţie la bisericile din Timişoara. Indiferent că sunt ortodoxe, catolice sau penticostale, lăcaşurile au fost călcate rând pe rând de hoţi. Cea mai căutată este cutia milei, unde infractorii speră să găsească sume mari de bani lăsate de creştini. De cele mai multe ori paguba nu depăşeşte câteva sute de lei, iar hoţii sunt prinşi după câteva zile pentru că lasă numeroase indicii în urma lor.

Hoţii au spart o biserică şi au furat vinul folosit la împărtăşanie

În cazurile de anul trecut, hoţii au mai fost interesaţi de sistemul de sonorizare al bisericilor, veşmintele preoţilor şi de vinul folosit la slujbe. Un avantaj pentru poliţişti este că tot mai multe biserici îşi instalează sisteme de alarmă, astfel că o parte dintre hoţi fug înainte să poată fura ceva.
O altă problemă e reprezentată de apelurile la 112 care anunţă bombe în interiorul lăcaşelor.

Pirotehniştii au intervenit după alarma cu bombă

Ameninţare cu bombă în Biserica Reformată unde Laszlo Tokes a făcut revoluţia

Când vine vorba de cimitirele din oraş, anul trecut au fost sesizate mai multe cazuri de profanare de morminte. Găsiţi vinovaţi au fost mai mulţi tineri, care sub influenţa alcoolului, au încercat să îşi impresioneze prietenii. Astfel, aceştia au rupt cruci şi au dislocat plăci funerare. „Poliţiştii au efectuat şi controale pe linie de pază în zona cimitirelor pentru a vedea daca agenţii de securitate îşi fac datoria. În cazul hoţilor din biserici, aceştia sunt cercetaţi pentru furt şi distrugere", a spus Marinela Hotico, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Timiş.


Biserica Ofsenita

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite