Biserica din Sinaia va fi iluminată după modelul Sfintei Sofia din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara continuă proiectul de iluminat architectural pentru bisericile din Timişoara. După mai multe locaşuri de cult care au fost deja illuminate, primăria se pregăteşte să ilumineze şi alte biserici.

Următoarea biserică din Timişoara iluminată architectural va fi Biserica Ortodoxă din Sinaia (Piaţa Kuttl). Primăria a finalizat recent simulările la biserica din Iosefin şi în curând va fi luminată permanent pe timpul nopţii. „Această biserică a avut ca model Sfânta Sofia din Istanbul”, arată reprezentanţii Primăriei Timişoara. Alte biserici iluminate arhitectural vor fi Biserica Mizericordienilor (greco-catolică) din Piaţa 700, Biserica Piaristă, Biserica sârbească din Piaţa Traian şi Biserica ortodoxă Sfântul Ilie din Fabric.





Până acum mai multe biserici şi poduri din Timişoara au fost iluminate. E vorba de: Biserica ortodoxă de pe strada Dej, Biserica romano-catolica din Piaţa Bălcescu, Biserica Martirilor de pe strada Salcâmilor, biserica ortodoxă de pe strada Ştefan cel Mare, Monumentul Fecioara Maria din Piaţa Maria, Podul Decebal, Podul Tinereţii şi Podul Traian. „Pentru realizarea iluminatului arhitectural se utilizează mai ales aparate de iluminat cu LED-uri, care rezolvă în mod armonios evidenţierea detaliilor constructive ale construcţiei, la un consum de energie electrică redus”, au mai arătat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite