Big Brother pentru șoferii din Timișoara: 134 de camere vor monitoriza non-stop intersecțiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou proiect european va alinia Timișoara la standarde occidentale. În scurt timp vor apărea în oraș 90 de camerele de luat vederi, care vor oferi imagini centrului de comandă 24 de ore din 24. Urmează apoi montarea a încă 44 de camere.

Proiectul „Trafic management şi supraveghere video”, elaborat de Primăria Timişoara se află în faza de evaluare tehnico-economică la Agenţia pentru Dezvoltare Regională – Regiunea Vest (ADR-VEST), urmând ca, după semnarea contractului, să intre în faza de implementare.

Sistemul va fi operat de la nivelul unui Centru de Comandă, amplasat pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 29, destinat coordonării activităţilor de management al traficului şi supravegherii video.

Pentru a permite monitorizarea traficului din oraş, acesta va fi dotat cu un panou de afişaj central, pe care vor fi proiectate  imagini transmise din toate cele 134 de intersecţii din oraş.

“Centrul va funcţiona 24 de ore din 24 şi are scopul îmbunătăţirii fluxului rutier şi a siguranţei cetăţeanului în trafic, prin implementarea unui sistem cu control adaptativ de management al traficului urban şi supraveghere video metropolitan”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Prin acest proiect se prevede realizarea unui sistem de management al traficului: 90 de intersecţii deja semaforizate vor fi dotate cu toat atâtea camere de supraveghere şi echipamente de control trafic. Apoi, se va extinde sistemului de semaforizare cu încă 44 de noi intersecţii şi dotarea acestora cu echipamente de control trafic şi camere de supraveghere.

În intersecții se vor instalarea și 17 panouri de afişare, șapte radare de viteză, 13 radare de informare şi 37 sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului.

Valoare totală a proiectului este de 43.762.356 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă în valoarea de 34.571.944 lei.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite