Bicicliştii timişoreni le întind capcane hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vor să prindă singuri hoţii de biciclete
Timişorenii vor să prindă singuri hoţii de biciclete

Timişoara continuă să fie asaltată de furturi de biciclete. Din ce în ce mai mulţi biciclişti se plâng că îşi lasă bicicletele parcate în oraş şi în câteva ore nu le mai găsesc. În lipsa unor măsuri luate de autorităţile avizate, bicicliştii timişoreni plănuiesc să prindă singuri hoţii.

Bicicliştii timişoreni se tem să mai iasă cu bicicletele pe străzi, din cauza numărului mare de furturi care s-au produs în ultima perioadă. Zonele în care s-au produs cele mai multe furturi sunt în general locurile frecventate de studenţi, cum ar fi complexul studenţesc, împrejurimile Casei Studenţilor sau chiar rastelurile de biciclete ale universităţilor.

Se fură o bicicletă pe zi

Deşi s-au făcut sesizări la poliţie, hoţii fură nestingheriţi. „Pe parcursul lunii noiembrie, 30 de persoane au făcut plângeri legate de furtul de biciclete", a spus Marinela Apostolache, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. Aceasta a adăugat că în urma acestor plângeri, nu au avut loc decât verificări care au ca scop stabilirea condiţiilor în care au avut loc furturile.

Vor să-şi facă singuri dreptate

Măsurile luate de poliţie nu mulţumesc bicicliştii timişoreni, atâta vreme cât furturile continuă, iar hoţii nu sunt prinşi. Aceştia pun furturile pe seama faptului că în zonele cele mai frecventate de biciclişti nu circulă suficiente patrule ale poliţiei. „Am fost la facultate şi am lăsat bicicleta legată. Am găsit-o doborâtă, cu antifurtul forţat, răsucit cu un fel de cleşte. Probabil că hoţul a fost speriat de cineva", a spus Viorel Petrişor, un biciclist timişorean. Victimele furturilor sunt nemulţumite că încă nu a fost găsit niciunul dintre hoţi şi că nu s-au luat măsuri concrete în acastă privinţă. Mai mult decât atât, ei au deja câteva piste către făptaşi şi plănuiesc să îi spioneze şi să îi prindă chiar şi fără ajutorul poliţiei. „Dacă autorităţile stau cu mâinile-n sân, propun ca toţi cei care au căzut victime acestor furturi să se organizeze şi să-i prindă pe faptasi", a adăugat Viorel Petrişor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite