Biank Mititelu, cântăreaţa de muzică de petrecere din corpul de control al Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 28 de ani, Biank Mititelu, funcţionar public al Primăriei Timişoara, se poate lăuda cu o activitate de invidiat în muzica de petrecere. Solista lucrează acum la al zecelea album de muzică de petrecere, când nu merge în control pe la serviciile şi regiile cu care Primăria Timişoara are contracte în derulare.

Asta deoarece ea face parte din corpul de control al Primăriei Timişoara şi face audit la firmele care au relaţii comerciale cu municipalitatea. „Sunt trei ani de când lucrez în Primăria Timişoara. Am dat examen şi am intrat în instituţie ca debutant, apoi am făcut un curs la Bucureşti, unde m-am specializat. Acum verific zi de zi cum îşi respectă regiile contractele pe care le au cu noi. Şi sunt nemiloasă, nu accept compromisuri”, a spus cântăreaţa Biank Mititelu.

Cântă de la trei ani

Solista şi-a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de cinci ani, când a primit cadou de la părinţi un acordeon. „Eu cânt de la trei ani. Mi-am dorit foarte mult un acordeon şi i-am bătut pe ai mei la cap în permanenţă să îmi cumpere acest instrument muzical. Apoi, de la şapte ani, am început să cânt la pian. Ulterior am ales Şcoala de Muzică, unde am studiat la secţia de canto”, a mai povestit cântăreaţa. Biank a făcut parte din ansamblul Hora Timişului de la Palatul Copiilor, apoi s-a gândit să îşi scoată pe piaţă primul album, când se afla în clasa a XI-a. „Aveam 17 ani atunci. Colegii mei de liceu nu au fost surprinşi, pentru că ştiau că eu cânt de la o vârstă fragedă. Şi mi-am dorit foarte mult să cânt pe la nunţi şi la petreceri, iar pentru a ajunge acolo e nevoie de promovare”, a mai spus Biank Mititelu.

La 21 de ani, Biank a făcut un turneu de două luni şi jumătate în Statele Unite ale Americii (SUA), cu un spectacol din care făceau parte Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. „Am avut turneu care a început în Chicago, unde există o comunitate foarte mare de români. Am ajuns acolo după ce am discutat cu solista Maria Cârneci, căreia i-a plăcut cum cânt. Turneul s-a desfăşurat în mai multe oraşe din America, din Detroit până în New York. Am văzut toată America”, a mai spus cântăreaţa.

Turneu în SUA

Ea a participat la zeci de petreceri până acum, dar spune că e o adevărată concurenţă în lumea muzicii, iar criza a atins şi acest domeniu. „Fiecare are publicul lui, dar există o reală bătălie între solişti şi trupe pe public. Acum se simte şi criza, iar invitaţiile s-au rărit”, a spus Biank.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de uşor este să ajungi să îţi construieşti o carieră în muzică?
Este greu, pentru că toată lumea sapă pe toată lumea. Te confrunţi cu un adevărat canibalism. Nu este plăcut, iar bătălia pentru public este acerbă.

Ţi-ai încuraja copilul să se apuce de muzică?
Îmi iubesc enorm copilul, care dansează şi cântă tot timpul în jurul meu, însă nu o să fac aşa ceva. Cred că este bine să îşi aleagă altă carieră.

Ce-i place
„Nu îmi place că nu îţi mai poţi face prieteni în ziua de azi, toată lumea aleargă după bani. Nu mai e timp de nimic. Oamenii nu mai sunt uniţi. Există puţină încredere şi o goană de neoprit pentru acumularea de valori”.

Ce nu-i place
„Îmi place România, dar nu îmi plac mulţi dintre români. Am rămas surprinsă că mulţi dintre românii din America nu au devenit mai buni. Dimpotrivă, sunt ca nemţii. Nu mai ştiu unii de alţii, se întâlnesc rar şi sunt invidioşi”.

Profil
Născută: 3 iunie 1981, localitatea Uivar
Studii: Facultatea de Relaţii Publice
Familie: Căsătorită, are un băiat de cinci ani, Ştefan Mario
Job: Funcţionar public în corpul de control de la Primăria Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite