Berea, sucul și cafeaua se vând în Piața Unirii și în vara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timișoara a aprobat aseară o decizie prin care terasele să funcționeze și în acest sezon în Unirii. Inițial era o propunere de a se interzice terasele în Unirii.

Aleșii locali au avut ieri pe masă un proiect prin care trebuia să decidă condițiile de licitație pentru spațiile de terase din piețele Operei și Traian. Piața Unirii nu era inclusă în proiect pentru că Primăria Timișoara are acolo un plan de renovare depunând o cerere de finanțare europeană. Practic, primăria vrea să dea un suflu nou Pieței Unirii, iar permiterea teraselor ar face dificilă aplicarea proiectului.

Ultima vară înainte de renovare

Pentru că banii pentru lucrările din Unirii nu există și exista riscul să nu se facă nici lucrările și să nu funcționeze nici terasele, Consiliul Local a decis să permit totuși terasele dn Unrii și în acest sezon, până la 31 octombrie. „Este un venit în plus la bugetul local și o șansă de relaxare pentru timișoreni", a spus primarul Gheoghe Ciuhandu.

Potrivit acestuia, după 31 octombrie contractele nu se vor prelungi pentru a nu fi probleme la executarea proiectului. Primarul nu a știut să spună când vor fi gata lucrările din Unirii, dar nici când vor începe. „Lucrăm într-o zonă istorică și probabil că sunt date arheologice de mare însemnătate. Trebuie făcută și descărcarea arheologică", a mai spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite