Timişoara: Şapte hectare din malurile Begăi devin spaţii verzi (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiu verde, piste de biciclete, bănci noi şi terase sunt priorităţile autorităţilor locale.

Prin noua aranjare a malurilor Begăi se vor câştiga şapte hectare de spaţii verzi, prin folosirea unor terenuri care ar fi trebuit folosite de mult timp, potrivit şefului Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa. „Vizavi de Parcul Uzinei, în zona Chopin, este o suprafaţă de peste un hectar şi jumătate care va fi transformată într-un parc nou. De asemenea, sunt zone verzi nefolosite practic în zona Iozefin”, a spus Vasile Ciupa.

Restul de până la şapte hectare este completat cu parcele mai mici din alte zone, dar şi cu suprafeţe în care acum sunt spaţii private. Ciupa nu a putut spune exact cum se vor realiza suprafeţe verzi pe spaţiile private, dar a ţinut să specifice că un astfel de proiect se face cu bani mulţi. „Când discutăm de un astfel de proiect, nu mai putem vorbi de iarbă care să crească atunci când plouă. Trebuie pus gazon, udat cu sisteme de irigaţii, iar asta înseamnă bani”, a spus şeful de la Mediu. Vor fi plantaţi şi arbori din peste 100 de specii, printre care vor predomina copacii care dau cel mai bine în piesaj. Veşti bune şi pentru alergici: vor fi puţini pomi cu miros puternic.

Timişorenii se pot implica

Planul Urbanistic Zonal pentru malurile canalului Bega este în dezbatere publică. Timişorenii care nu au putut participa la dezbaterea organizată la primărie pot transmite propunerile pentru autorităţile locale prin intermediul ziarului nostru, pe adresa de e-mail a redacţiei, timişoara.adevarul.ro sau pe site-ul timisoara.adevarul.ro, la secţiunea „comentarii” unde aveţi la dispoziţie şi un sondaj pe această temă.


image




Propunerile dumneavoastră sunt foarte importante, pentru că este momentul potrivit ca Timişoara să profite de faptul că se pot accesa fonduri europene pentru aceste proiecte, iar ideile bune au toate şansele să fie realizate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite