Bebeluşul răpit din Spitalul de Copii din Timişoara a fost găsit de Interpol în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii fetei răpite sunt disperaţi şi cer autorităţilor pedepsirea răpitorilor
Părinţii fetei răpite sunt disperaţi şi cer autorităţilor pedepsirea răpitorilor

O femeie de 39 de ani, care nu poate să aibă copii, a furat o fetiţă învârstă de doar două luni, din Spitalul de Copii Louis Ţurcanu. Răpitoarea a reuşit să scoată ilegal copilul din ţară şi să-l ducă până în Elveţia unde familia care a furat a fost descoperită de Interpol.

Femeia în vârstă de 39 de ani susţine că a fost de mai multe ori la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara şi s-a ataşat de micuţ. Ea l-a furat din spital şi l-a transportat în Elveţia, unde a fost depistată de poliţiştii Interpol. Femeia, care locuieşte de mai mulţi ani cu soţul ei în Eleveţia, urmează să fie extrădată alături de soţul ei şi de micuţă răpită în această săptămână, spun poliţiştii.

Viaţa micuţei Denisa Novacovici, un copil de numai două luni, bolnav, a fost pusă în pericol pentru că fetiţa era în tratament la Secţia Distrofici a spitalului timişorean în momentul în care a fost răpită de persoane necunoscute. Întreruperea tratamentului poate avea efecte letale asupra copilului. Rudele bebeluşului trăiesc la marginea unui sat din Timiş şi sunt foarte sărace.

Sărăcie lucie

Oamenii nu au nici măcar acces la un post telefonic. Mama copilului răpit era plecată în Franţa, când copilul a fost luat pur şi simplu din spital. Cel care a furat bebeluşul a putut intra nestingherit până în salonul în care era fetiţa şi apoi a ieşit cu bebeluşul fără ca nimeni din spital să observe sau să pună întrebări.

„Au luat-o pentru organe”

„Medicii sunt de vină pentru dispariţia fetei. Cum e posbil să dispară un copil din spital? Unde au fost medicii de gardă şi portarul ? Nu ne vom lăsa până nu vedem copilul acasă. Ei ştiu cu siguranţă unde e copilul, ei trebuie să răspundă. Mergem şi în tribunal”, a spus revoltată Mariana Novacovici, bunica fetiţei dispărute. Femeia este ultima rudă a copilului care a văzut-o pe fetiţă în viaţă.

“Dacă dispărea un român era mare bai”

„Fata era sub tratament. Doctorii spun că dacă nu primeşte medicamente, peste două-trei zile poate să moară. Dacă un român dispărea, era mare scandal. Pentru că a fost furat un ţigan, nu e bai”, a spus Florin Novacovici, bunicul Denisei. „Nu ştiu ce spital e ăsta din care dispar copii. Şi numai pe a noastră au luat-o. Pe mine nu m-au lăsat să stau cu copilul în spital, au spus că nu am voie. Au luat-o bolnavă, poate să se întâmple orice cu ea”, a spus Codruţa Novacovici, mama fetiţei care a fost răpită.

Atitudine stupefiantă


Timp de o săptămână, nimeni din conducerea spitalului din care a fost răpit copilul nu şi-a asumat nicio răspundere pentru dispariţie. „Cine e de vină ca niste teroristi au bombardat şi au omorât 1000 de oameni în turnurile din America !? Haideţi să nu spunem acum că managerul e de vină ca nu a stat la ora 11.00 noaptea în clădirea distroficilor. Nu este o actiune datorată neglijenţei”, a spus Adrian Crăciun, directorul spitalului. Acesta a mai susţinut că nimeni nu e responsabil din spital. „Asta a fost o răpire premeditată, urmărită, cu filaj, cu tot ce trebuia să fie.  Putea să se întâmple oriunde, în orice instituţie. Vorbim despre un act intenţionat şi premeditat pentru care nicio institutie din lumea asta nu este pregătită să facă faţă”, a mai spus Crăciun.

Eforturi care nu se văd

Şeful Poliţiei Timiş, comisarul-şef Sădel Palade, susţine că instituţia pe care o conduce face eforturi pentru a găsi bebeluşul. „Indiferent de etnia cetăţeanului care depune reclamaţii, poliţia acţionează în consecinţă, fără nicio discriminare. În cazul de faţă depunem eforturi supraomeneşti pentru găsirea autorului şi a fetiţei”, a spus Palade. Întrebat ce eforturi concrete s-au făcut acesta a răspuns: „Se lucrează şi am cerut ajutorul Interpolului pentru că avem nişte date cu privire la un posibil autor”.

Întrunire de urgenţă

Asociaţiile care se luptă împotriva discriminării în Timişoara au decis astăzi să se întrunească de urgenţă pentru a analiza cazul şi a trage un semnal de alarmă dacă se constată că răpirea este tratată cu nonşalanţă de autorităţi pentru că e vorba de un copil al unei familii de ţigani. "Ne vom deplasa la spital şi vom analiza  cazul. După ce avem toate datele vom emite un semnal de alarmă oficial pe această temă", a declarat astăzi dimineaţă Letitia Mark, presedinta Asociatiei Femeilor Tigan. Asociaţia Romani CRISS a fost informată despre acest caz şi urmează să exprime un punct de vedere

Citeşte şi alte detalii despre cel mai scandalos caz de discriminare din Banat:

Bebeluşul răpit din Spitalul de Copii din Timişoara a fost găsit de Interpol în Elveţia

Răpirea din spital a unui bebeluş bolnav, al unei familii de ţigani, tratată cu indiferenţă

Timişoara: Rudele fetiţei răpite din spital acuză discriminarea

Timişoara: Fetiţă de două luni, răpită de la Centrul pentru Distrofici

Timişoara: Medicii nu se consideră vinovaţi pentru răpirea unei fetiţe din Spitalul de Copii


Timişoara: Medicii nu se consideră vinovaţi pentru răpirea unei fetiţe din Spitalul de Copii

Timişoara: Zeci de poliţişti răscolesc un sat din Banat în căutarea fetiţiei răpite din Spitalul de Copii

Timişoara: 100 de poliţişti caută fetiţa de două luni răpită de la Spitalul de Copii

Timişoara: Romii şi-au răpit fetiţa din spital de teama condiţiilor din morgă

Timişoara: Fetiţă de două luni, răpită de la Centrul pentru Distrofici

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite