Bătaie între impresari şi Poli Timişoara pentru comisionul din transferul de 2 milioane de euro al lui Torje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje a jucat zeci de meciuri pentru naţionala de juniori
Torje a jucat zeci de meciuri pentru naţionala de juniori

Un impresar timişorean a câştigat în instanţă 300.000 de euro din cele două milioane de euro primite de Poli pentru Torje. Agentul FIFA Cristea Opria, care susţine că s-a ocupat de promovarea tânărului jucător, a câştigat la Tribunalul Timiş procesul intentat echipei, care va face apel.

Bătaia dintre Cristea Opria şi finanţatorul Poli, Marian Iancu, a început la scurt timp după ce Gabriel Torje a fost transferat la Dinamo Bucureşti, în schimbul a două milioane de euro.  Înainte de vânzarea lui Torje, impresarul timişorean Cristea Opria, prin firma sa Opria International SRL, susţine că a semnat un contract cu FC Timişoara, prin care urma să primească 15% din suma de transfer.

Prin acest contract FC Timişoara s-a obligat să plătească lui Cristea Opria un comision de 15% plus TVA din suma brută realitată din vânzarea fotbalistului, promovat de către Opria, în cel mult cinci zile de la data în care banii intră în cont”, se arată în contractul încheiat între Opria şi clubul de fotbal în septembrie 2007.

Milioane pentru Torje

Banii pentru Torje au intrat în conturile Poli Timişoara în trei tranşe. Primul milion de euro a fost achitat în ianuarie 2008, iar încă două tranşe, fiecare în valoare de 500.000 de euro, au fost achitate în lunile februarie şi aprilie 2008. Cu toate acestea, Opria nu a primit banii şi a încercat să regleze conflictul pentru prima dată printr-o înţelegere cu reprezentanţii clubului. Apoi Opria a încercat să recupereze banii cu ajutorul Federaţiei Române de Fotbal, însă aceasta nu i-a dat câştig de cauză. În cele din urmă, Opria a fost nevoit să apeleze la instanţa de judecată, dând clubul în judecată la Tribunalul Timiş.

Opria a câştigat la Tribunal

În luna februarie, Opria a câştigat procesul. Judecătorii Secţiei Civile a Tribunalului Timiş au decis că impresarul merită, conform contractului, să primească 300.000 de euro. Avocaţii FC Timişoara au depus recurs, iar procesul de judecă acum la Curtea de Apel Timişoara. 

Cristea Oprea l-a descoperit pe Torje la şcoala de fotbal a lui Miroslav Giuchici, ducând-ul ulterior la Poli Timişoara, unde a fost promovat la echipa de seniori de Gheorghe Hagi, antrenor în acea vreme la echipa alb-violetă. După ce s-a făcut remarcat în Banat, fiind convocat constant la echipele naţionale de juniori, jucătorul a fost achiziţionat de Dinamo.

Iancu e convins că va avea câştig de cauză

Finanţatorul echipei de fotbal consideră că impresarul nu are de primit niciun ban de la club. „A pierdut în tot ce înseamnă instanţă sportivă, iar acum caută să câştige în civil. E adevărat că el l-a crescut pe jucător, însă în cazul acestui transfer nu îi datorăm nimic. El a reprezentat jucătorul în negocierile cu Dinamo, nu a avut nicio legătură în discuţiile dintre Poli şi Dinamo, nu are de ce să ne pretindă nouă bani. Consider că a câştigat abuziv în primă instanţă, a fost o judecată abuzivă, noi de abia am luat la cunoştinţă de existenţa acelui dosar când s-a judecat, s-a întâmplat judecat foarte repede”, a spus Marian Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite