Călin Roman, fiul cel mic al primarului din Deta: „Scandalul a fost o bătaie între ţigani şi români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Roman le-a spus poliţiştilor că ţiganii sunt cei care au pornit scandalul după ce au agresat mai multe fete într-o discotecă. Fiul cel mic al primarului a încercat să o convingă pe judecătoarea care l-a arestat că el este victimă, şi nu agresor.

Călin Roman a încercat să apeleze la latura sensibilă a judecătoarei care a decis să îl aresteze pentru 29 de zile, luni seara. Fiul cel mic al primarului din Deta este acuzat că a bătut şi tăiat cu sabia trei tineri din localitate, dar în faţa completului care i-a judecat faptele, copilul edilului-şef a spus că este el victima scandalului, şi nu agresorul. Ca şi complicii lui, Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strâmtu, Călin Roman a susţinut că a avut şi în trecut mai multe conflicte verbale cu Alexandru Ştefan, Petru Iung şi Bogardo Geratner.

În motivarea deciziei de arestare a celor patru beizadele pentru 29 de zile, judecătoarea Lavinia Chiriac-Ienuş a reţinut că fiul primarului a spus că „Alexandru Ştefan, Bogardo Gartner şi Petru Iung au descins la faţa locului cu o maşină în care aveau obiecte contondente. Ei au coborât proferând injurii şi ne-au provocat la scandal şi bătaie. Alexandru Ştefan a coborât în discotecă unde a ameninţat persoanele prezente cu un pistol pe care a încercat să îl armeze, provocând panică în jur. Astfel, toţi cei prezenţi au fugit, temându-se pentru viaţa lor, după care a ieşit din discotecă cu acel pistol şi asupra lui s-au năpustit vreo 20 de persoane, care ieşiseră din local pentru a-l anihila”, se arată în decizia de arestare preventivă din dosarul scandalului din Deta.

Varianta lui Călin Roman
Călin Roman a susţinut că l-a văzut pe Alexandru Ştefan întins pe jos în acea „ambuscadă” - în stare de inconştienţă - şi a intervenit să îl ajute, „strigând acelor persoane să îl lase în pace, moment în care a observat că are trei tăieturi pe braţ”. Acesta nu ar fi văzut cine i-a provocat acele tăieturi, susţinând că nu ştie ce făcea fratele său Bogdan în acel timp şi că nu a observat dacă alte persoane fuseseră lovite. Fiul cel mic al primarului a încercat să inducă ideea că scandalul a fost între români şi ţigani, astfel că la mijloc nu există taxe de protecţie sau vreo datorie neachitată de victime către agresori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite