Bătaie de joc la Primăria Timişoara: demolarea unor magazii costă cât patru case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Timişoara cere 200.000 de euro pentru a pune la pământ trei magazii
Primăria Timişoara cere 200.000 de euro pentru a pune la pământ trei magazii

Conducerea liceului Nikolaus Lenau vrea să construiască o nouă şcoală pentru clasele I-IV pe un teren de pe strada Popa Şapcă. Pentru asta primăria trebuie să demoleze trei magazii, lucrare cotată la aproape 10 miliarde de lei vechi (aproximativ 200.000 de euro). Consiliul Local decide astăzi dacă aprobă suma.

Şcoala primară a Liceului Nikolaus Lenau din Timişoara funcţionează în clădirea Episcopiei Romano-Catolice. Imobilul a fost retrocedat, iar şcoala stă în chirie. În aceste condiţii, conducerea şcolii a decis să construiască o nouă clădire. „Prin bunăvoinţa Universităţii de Vest am primit un teren pe strada Popa Şapcă. Pentru a reuşi să îl intabulăm trebuie însă eliberat de sarcini”, a spus directorul de la Lenau, Elena Wolf.

Suma se decide astăzi

Primul pas este demolarea unor construcţii aflate pe terenul primit de la Universitatea de Vest. Reprezentanţii primăriei au făcut calculele şi au constatat că pentru a continua proiectul trebuie demolate trei magazii de 1.500 de metri pătraţi, lucrare cotată la 931.760 de lei, aproximativ 200.000 de euro. Cu banii pentru demolare s-ar putea construi patru locuinţe decente, cu condiţia să ai terenul. Consiliul Local se întâlneşte astăzi în şedinţă şi va decide  dacă aprobă banii pentru demolare. Unii dintre consilieri au reacţionat deja şi au declarat public că suma pentru demolare este enormă. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite