Bătaia de joc de la Ridicări: „Fraierii plătesc, şmecherii scapă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi timişoreni se revoltă împotriva celor de la Ridicări
Tot mai mulţi timişoreni se revoltă împotriva celor de la Ridicări

Timişorenii sunt tot mai revoltaţi pe sistemul care bagă mâna în buzunarul tot mai gol. O asistentă medicală reclamă faptul că în timp ce a stat două ore la coadă pentru a plăti taxa de recuperare a maşinii, doi şemcheri şi-au rezolvat problema în cinci minute.

Tatăl Cameliei Blănariu este un pensionar cu un venit lunar de 600 de lei. Proaspăt ieşit din spital, unde fusese internat cu probleme cardiace, bătrânul s-a îndreptat spre casă, dar i s-a făcut rău pe drum. În zona Pieţei Iosefin a parcat maşina în afara drumului şi s-a dus să spele pe faţă cu apă rece şi să-şi revină. Între timp, „hingherii” i-au ridicat maşina pe care au dus-o la depozitul de maşini. Preţul plătit de bătrân pentru autoturism a fost de 900 de lei, cu 300 de lei mai mult decât pensia. „A încercat să se scuze şi a explicat ce s-a întâmplat dar nu a fost înţeles”, a spus asistenta.

Umiliţi ca să plătească. Şmecherii rezolvă imediat

Sunată de părinţi, Camelia Blănariu s-a dus într-un suflet la depozitul de maşini, unde a asistat la umilinţa la care au fost supuşi părinţii ei şi uşurinţa cu care îşi rezolvă şmecherii problema recuperării maşinii. „Nu am intrat înăuntru că am zis că nu este problema mea. De pe margine am văzut că în timp ce părinţii mei au aşteptat două ore să plătească, alte persoane vin dau mâna cu poliţiştii, îşi iau maşina şi pleacă. Fraierii plărtesc, şmecherii scapă”, a spus Camelia Blănariu.

Aceasta a indicat şi un număr de maşină, dar şeful Telpark, Ionel Ursu o contrazice pe femeie. „Nu există să nu plătească. Se încheie un proces verbal cu o amendă sau cu un avertisment, care se dă în baza unui motiv bine întemeiat”, a spus Ionel Ursu. Acesta a spus că pentru numărul reclamat de femeie s-a întocmit de către poliţiştii comunitari procesul verbal numărul „089776”.

Şoferii "simpli" amendaţi, nuntaşii de lux ignoraţi

Nuntaşii, care au etalat un lux opulent invizibil pentru autorităţile fiscale româneşti, au încălcat şi legi locale care transformă zilnic viaţa timişorenilor "simpli" într-un calvar. Din cauză că municipalitatea nu a amenajat locuri de parcare suficiente în oraş, zeci de timişoreni sunt forţaţi să parcheze parţial pe trotuare sau spaţii verzi.


FOTO: ZECI DE MAŞINI SUNT BLOCATE ZILNIC ÎN ZONA CENTRALĂ

image

Cei mai mulţi se trezesc cu maşinile ridicate sau cu roţile blocate pentru că există hotărâri de consiliu local care interzic şi sancţionează parcarea pe spaţiul verde, sau pe trotuar. Timişorenii "simpli" plătesc amenda Poliţiei Comunitare şi o altă taxă specială, către Administrarea Domeniului Public, pentru deblocarea roţii sau eliberarea maşinii.


FOTO: OPERATORII DE BLOCĂRI SAU CEI DE RIDICĂRI NU I-AU DERANJAT PE NUNTAŞI

Săptămâna trecută zeci de limuzine de lux ale nuntaşilor erau parcate pe spaţiul verde. Nimeni nu le-a aplicat hotărârea de consiliu local aplicată fără milă timişorenilor "simpli". Mai mult, cei responsabili să o aplice refuzau cu nonşalanţă să explice de ce nu iau măsuri. Liviu Barbu, şeful ADP, a trântit telefonul în nas reporterilor Adevărul de Seară. Barbu, care este plătit din bani publici, a refuzat pur şi simplu să explice timişorenilor de ce nu aplică legea. Persoanele de la numărul ServiciuluI Ridicări al ADP au spus că Poliţia Comunitară e responsabilă de constatarea contravenţiei. La o oră după ce reporterii Adevărul de Seară au discutat cu şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, ofiţerul de la dispecerat a spus că instituţia nu a fost sesizată.


FOTO: MAŞINILE BAŞTANILOR ERAU COCOŢATE PE SPAŢIUL VERDE

image
image

Poliţia Comunitară: ciumă pentru săraci, oarbă pentru baştani

O altă lege locală care nu s-a aplicat în acest caz, dar care se aplică fără milă altei categorii de ţigani, cei fără bani care trăiesc din fier vechi, este hotărârea de consiliu local care interzice circulaţia prin oraş cu atelaje. Săptămânal zeci de ţigani săraci sunt amendaţi şi li se confiscă atelajele pentru că circulă cu căruţele cu cai pe străzile de la marginea oraşului, în căutarea fierului vechi. În cazul nunţii opulente mirii au parcurs mai mulţi kilometri pe străzile centrale ale oraşului cu un atelaj de lux, o caleaşcă, fără să li se aplice legea aplicată amărâţilor.

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite