Baştanul Ionelaş a făcut show la proces. Judecătorul: „Văd că se transformă această sală, în piaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost un nou termen în dosarul mafiei imobiliare care a luat terenuri cu acte false. În sala de judecată Ionelaş Cârpaci l-a atacat din nou pe procurorul de şedinţă, fiind calmat de judecător care i-a atras atenţia să rămână pe subiect. 

Ieri a fost un nou termen în dosarul mafiei imobiliare în care sunt judecaţi artizanii afacerilor cu terenuri luate cu acte false. Lista de şedinţe a fost foarte încărcată, iar cauza în care este judecat acest dosar a fost ultima, astfel că rudele lui Cârpaci, dar şi ceilalţi inculpaţi, împreună cu avocaţii lor, s-au plictisit aşteptând ore întregi pe holul Curţii de Apel Timişoara. Tot ieri s-a discutat şi problema menţinerii în arest a lui Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi Francisc Kelemen. Procurorul a încercat să îl convingă pe judecător că toţi cei trei trebuie să rămână în arest, pentru că reprezintă un pericol social. Avocaţii au încercat să contracareze, susţinând că s-a împlinit deja un an de arest preventiv şi jumătate de an de proces, în care nu s-a întâmplat nimic.

Atmosferă „de piaţă”

„E ţinut de un an de zile în arest. Astăzi (n.r. ieri) se împlineşte un an şi cinci zile. Să stai un an de zile şi să nu ţi se ia interogatori nu-i chiar...”, a declarat la finalul dezbaterilor avocatul lui Cârpaci, Ramiro Mancaş. Când a avut cuvântul, Ionelaş a făcut show şi a atacat-o direct pe Minodora Vladu, procurorul de şedinţă. „Doamna procuror cred că nici nu s-a uitat în dosar, doar mă acuză din rechizitoriu”, a tunat Cârpaci. „Lăsaţi că ştie fiecare ce are de făcut, să trecem mai departe”, a spus judecătorul. Ionelaş a ţinut însă să depună trei seturi de documente, chemându-l de fiecare dată pe gardian să-i înmâneze actele judecătorului, fapt ce a declanşat rumoare în sală. „Văd că se transformă în piaţă această sală. Vă rog să păstraţi liniştea”, a intervenit preşedintele de şedinţă, după care toată lumea a tăcut mâlc. Următorul termen din proces este în întâi iunie.

Kelemen complică procesul?

La termenul de ieri, Francisc Kelemen a declarat încă o dată că îşi asumă acuzaţiile aduse de procurori şi vrea să i se dea sentinţa de urgenţă, conform Micii Reforme, care îi aduce o reducere a pedepsei. Avocaţii au atras însă atenţia că dacă Francisc Kelemen va fi judecat astfel, ceilalţi inculpaţi vor fi dezavantajaţi din start pentru că se porneşte de la prezumţia că datele din rechizitoriu sunt în totalitate reale. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea dacă Francisc Kelemen, Barabas Pal, Ionelaş Cârpaci rămân în arest şi dacă va fi judecat Kelemen separat. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite