Baştanul Ionelaş, şeful mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, mai stă 29 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au prelungit mandatul de arestare preventivă al lui Ionel Sandner, arestat în urmă cu o lună, sub acuzaţia că a vândut cu acte false mai multe terenuri ale Primăriei Timişoara.

Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arestare al lui Ionelaş Cârpaci, iar procesul s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Timişoara. Ionelaş a fost arestat la începutul lunii mai, după o anchetă de aproape doi ani a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Judecătorii au hotărât să îi prejungească mandatul de arestare lui Ionelaş până în 30 iunie, iar acesta rămâne în Arestul Poliţiei Timiş.

Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu aproape o lună, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest. „Eu sunt singurul din aşa zisul grup care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea. E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari”, a susţinut Ionelaş în apărarea sa.

Ultimele noutăţi din caz:

image

Ionelaş încearcă să scape de cătuşe invocând tensiunea, diabetul şi mizeria din arest

image

Baştanul Ionelaş, în vizită la un director important din primărie, înainte de arest

image

Barabas Pal, boschetarul folosit ca pion de mafia imobiliară, a primit mandat de arestare

"Alţii au ce vorbi"

Avocatul baştanului, Constantin Dinescu a spus că „geambaşul” a declarat tot ce avea de spus. „Nu are ce vorbi. Sunt visele procurorilor că privat de libertate el începe să vorbească. Alţii sunt cei care au ce vorbi”, a spus Constantin Dinescu.

Boschetarul-pion a fost arestat

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara l-au arestat la cererea procurorilor şi pe maghiarul Barabas Pal, boschetarul luat din canal şi făcut proprietar pe terenul primăriei. Terenul a fost vândut de Barabas Pal lui Crăciun Cârpaci, iar Crăciun l-a mandatat la biroul notarului Safta Criste pe Ionelaş Cârpaci să vândă terenul. După emiterea unui mandat european de arestare, Barabas Pal poate fi adus în arest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite