Baschetbaliştii timişoreni prezentaţi în stil de echipă din NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii “Leilor din Banat” au făcut cunoştiinţă, aseară, cu noua echipă pregătită de Dragan Petricevici, la truneul Cupa Timişoara. BC Timişoara a pierdut primul meci cu maghiarii de la KSE Kecskemet.

Prezentarea echipei de baschet BC Timişoara s-a făcut în stil de echipă cu pretenţii, cu fum, lumini şi majorete, în faţa a peste 1.000 de spectatori. Din acest sezon, clubul a renunţat la vechea denumire, “Elba” şi se va numi Baschet Club Timişoara, echipa fiind susţinută puternic financiar de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Bănăţenii s-au întărit cu americanul Nicholas Covington, de la Cramo Talin, Ivan Miceta, de la Vojvodina Novi Sad, Marko Kolarici, de la Tofas Bursa, Stoiadin Markovici, de la Dinamo, Boris Aktas şi Dragoş Andrei, de la Otopeni, Zoran Milenkovici, de la CSS Bega şi Brice Kabenghele, de la Asesoft Ploieşti. Au plecat în schimb protagoniştii sezonului trecut, Velicikovici, Pesici, Dzambici, Grubisici şi Tudosă, toţi jucători de bază în echipa care a câştigat Cupa României.

Au pierdut la debut

Baschetbaliştii timişoreni s-au prezentat în meciul cu maghiarii de la KSE Kecskemet. După primul sfert, maghiarii au condus cu 23-17, iar la pauza mare tabela arăta 43-31 pentru oaspeţi. În sfertul trei, jucătorii lui Petricevici au redus handicapul la două puncte, însă maghiarii au reuşit să îşi conserve avantajul şi în ultimul act şi au câştigat cu 70-67.
Se vede că omogenitatea este o problemă. Sufărim la acest capitol. Este normal, primul contact cu mingea a jucătorilor a fost acum două zile. Sunt aspecte reale. Am ratat pe parcursul jocului 10 aruncări libere, 9 aruncări de la trei puncte şi zece aruncări de la două puncte”, a declarat antrenorul Dragan Petricevici.

Dragoş Andrei nu a putut fi utilizat din cauza unei accidentări, iar pivotul Dan Păltinişanu nu a reuşit să termine meciul după ce a resimţit dureri la muşchii piciorului. “Odată cu revenirea celor doi vom avea o bancă mai lugă şi mai multe soluţii”, a mai spus Petricevici.

Cel mai bun marcator de la BC Timişoara a fost primul american din era “Petricevici”, Nicholas Covington, care a marcat 14 puncte. Acesta a fost urmat de căpitanul Nenad Markovici, 13 puncte şi Kolarici, cu 12 puncte.

Bosnecii au câştigat pe final


În primul meci de la Cupa Timişoara s-au întâlnit croaţii de la Darda Osijek şi bosniecii de la Bosna Sarajevo. Cei de la Osijek au câştigat cu 57-56 cu un coş marcat chiar în ultima secundă de joc.

Programul zilei de azi cumprinde meciurile KSE Kecskemet-Bosna Sarajevo (ora 18.00) şi BC Timişoara-Darda Osijek (ora 20.00). În ultima zi a turneului, sâmbătă, vor juca Darda Osijek - KSE Kecskemet (ora 10) şi BC Timisoara - Bosna Sarajevo (ora 13).

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite