Baschet Club Timişoara şi-a prezentat lotul cu care va ataca noul sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Dragan Petricevici are nu mai puţin de nouă jucători noi şi începe un nou ciclu de performanţă la BC Timişoara, după ce în ultimii patru ani a câştigat Cupa României şi a jucat o finală de campionat.

Din denumirea clubului de baschet bănăţean a dispărut particula „Elba”, nume asociat echipei acum 23 de ani. „Practic, patronii echipei sunt acum oraşul şi judeţul. Avem promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean, vor aloca clubului câte un milion de lei fiecare pentru anul 2010, adică pentru jumătate de sezon, urmând ca pentru partea a doua a sezonului sumele virate să fie aceleaşi. Urmează să ne bazăm, deci, pe 4 milioane de lei pentru sezonul următor, doar din partea autorităţilor locale, fără a mai ţine cont de sponsori”, a declarat preşedintele clubului Valentin Moldovan.

Dorim să schimbăm imaginea clubului, afectată de întârzierile în plata salariilor şi alte probleme asemănătoare. Suntem într-o perioadă de tranziţie de aproximativ o lună, până când se va rezolva toată birocraţia şi clubul va primi banii. În aceste condiţii, pretenţiile cresc, atât din partea finaţatorilor, cât şi a publicului, iar noi vom încerca să realizăm performanţe pe măsură”, a spus Moldovan.

Primul jucător american

Clubul are şi un nou director executiv, în persoana lui Horaţiu Dejan, organizator de evenimente culturale şi sportive, responsabil de aducearea Harlem Globetrotters la Timişoara şi de organizarea Club 30 Streetball. „Avem trei obiective principale: obţinerea de performanţe, consolidarea clubului, pentru a evita neplăceri ca cele din sezonul trecut, şi popularizarea baschetului printre timişoreni”, a spus Dejan.

Antrenorul Dragan Petricevici nu este în totalitate mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrurile, considerând că problemele se rezolvă într-un ritm prea lent, însă s-a înhămat la muncă pentru acest nou proiect. „Sunt conştient de handicapul cu care pornim, suntem în continuare în întârziere faţă de celelalte echipe, dar sunt pregătit să pornesc la luptă cu aceşti băieţi. Obiectivele sunt înalte, sper că voi reuşi eu, iar dacă nu, sunt sigur că un oraş ca Timişoara are resurse pentru a găsi un antrenor care să reuşească”, a spus Petricevici.

Nicholas Covington, în vârstă de 25 de ani, este primul jucător american din istoria baschetului timişorean. „Am considerat că Timişoara reprezintă cea mai bună posibilitate pentru a progresa în carieră. Am auzit de antrenor, am auzită că este un oraş frumos, aşa că alegerea nu a fost grea”, a spus jucătorul american venit de la Tallin Calev (Estonia).

"Nicholas este primul jucător străin de la Timişoara care nu vine din fosta Iugoslavie", a spus cu umor antrenorul Dragan Petricevici. Tehnicianul sârb consideră că actuala echipă poate atinge şi chiar depăşi performanţele precedentei. "Jucătorii care au venit acum sunt mai experimentaţi decât erau la vremea respectivă cei care au venit acum patru ani", este de părere tehnicianul.

O lună şi jumătate de pregătire

Andrei Dragoş, Zoran Milencovici, Baris Aktas, Brice Kabengele, Stojadin MArkovici, Marko Kolarici, Ivan Miceta, Stefan Majstorovici şi Nicholas Covington sunt jucătorii noi din lotul BC Timişoara, faţă de anul trecut, cărora li se adaugă Cătălin Petrişor, Alex mihuţ, Petru Czmor, Nenad Markovici şi Dan Păltinişanu, aflaţi aici şi în sezonul 2009/10.

BC TImişoara intră serios în pregătire din acest week-end, cu un cantonament în Serbia, urmat de un turneu de pregătire în Bosnia. În week-end-ul 2-4 septembrie, la Timişoara va avea loc turneul amical Cupa Timişoara, la care vor participa, pe lângă echipa locală, KK Bosna Sarajevo (Bosnia), KK Darda Vrijedosnice Osijek (Croaţia) şi KSE Kecskemet (Ungaria). Meciurile oficiale încep pe 22 şi 26 septembrie, cu un duel tur - retur în Cupa României cu CSM Oradea. Divizia A începe în deplasare pentru BC Timişoara, pe 2 octombrie, cu BC Târgu Mureş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite