Barmanii din vest s-au întrecut în cocktailuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Black Box din Iulius Mall a fost gazda celei de a doua ediţii a concursului local pentru barmani West Flair Champions. În competiţie s-au înscris cei mai buni barmani din Timişoara, Arad şi Oradea.

Finala mare a fost disputată de zece concurenţi care au avut de impresionat un juriu de specialitate. Competitorii au avut de pregătit, în cel mai scurt timp posibil, cel mult 4 minute, trei cocktailuri impuse: Smirnoff Cranberry, Captain Cola şi Sex on the Beach.
„Probleme de concurs, printre care Working&Exhibition Flair, au punctat rapiditatea în prepararea şi servirea delicioaselor băuturi, dar şi complexitatea jongleriilor cu sticle şi pahare. S-a ţinut seama şi de abilitatea de a învârti, de arunca în aer şi prinderea de diverse instrumente de la bar”, a declarat Florin Anghel, organizatorul concursului.

Calitate la mare viteză

Juriul a ţinut cont şi de gustul şi calitatea băuturilor, metoda după care a fost preparată, dificultatea, tehnica şi originalitatea barmanului. „Sunt barman de patru ani, dar este primul meu concurs. Am încercat să mă impun mai degrabă prin carismă şi mai puţin pe dificultate. La jumătatea probei am scăpat un pahar, a intervenit emoţia şi nu a mai mers aşa de bine. Dar pentru mine e o plăcere să fiu barman, mai de grabă e un hobby. O să fac asta până o să am burtă şi chelie”, a spus Sorin Gavrilă, concurent venit de la Arad.



Timişoreanul Dănuţ Ciungulescu s-a aflat tot la prima prezenţă la un concurs. „Nu se compară cu servirea de la club. Aici am avut în faţă peste o sută de spectatori. Important este să nu faci aceleaşi mişcări ca cel dinaintea ta. Trebuie să fi original”, a declarat Ciungulescu.

image

Cel mai bun dintre barmani a fost desemnat filipinezul Martin Reo On, de la clubul River Deck. Acesta s-a stabilit în Banat în urmă cu doi ani. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite