Bărbatul arestat pentru că a înjunghiat un poliţist şi-a petrecut Crăciunul în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Soruică a fost eliberat de magistraţii care au refuzat să-i prelungească mandatul de arestare
Rafael Soruică a fost eliberat de magistraţii care au refuzat să-i prelungească mandatul de arestare

Rafael Soruică, de 30 de ani, un bărbat care a fost arestat în urmă cu o lună după ce s-a apărat de un poliţist care l-a atacat în trafic, a fost eliberat din arest de judecătorii Tribunalului Timiş. El şi-a petrecut sărbătorile de iarnă cu nevasta şi copilul, sub ochii cărora a fost luat la bătaie la semafor de poliţistul îmbrăcat în civil.

Tânărul care a fost urmărit jumătate de oraş de poliţist în trafic şi apoi atacat la semafotul de la Gara de Nord a fost eliberat după o lună petrecută după gratii. Magistraţii Judecătoriei Timişoara au refuzat să-i prelungească mandatul de arestare, cu câteva zile înainte de Crăciun.

Procurorii au făcut recurs, însă şi judecătorii de la Tribunalul Timiş au hotărât că tânărul trebuie să îşi petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie, pentru că arestarea sa a fost o măsură execesivă.

Tânărul a fost luat la bătaie în trafic de  Constantin Ţiliman, un poliţist îmbrăcat în civil de la Secţia 4 de Poliţie. Întreg scandalul a pornit de la o neacordare de prioritate, cei doi tachinându-se vreme de câteva sute de metri.

Soruică susţine că el şi poliţistul şi-au arătat semne obscene şi s-au înjurat, până ce au ajuns la semaforul de la Gara de Nord din Timişoara. Aici, cele două maşini au oprit în paralel şi, potrivit agresorului, poliţistul a coborât şi l-a provocat la bătaie.

„A coborât din maşină, m-a apucat de cap şi m-a lovit de câteva ori cu pumnul şi picioarele în burtă. Eu aveam o legătură de chei în mână, la care era şi cheia unei motociclete. Ca să mă apăr, i-am înfipt o cheie de motocicletă în picior, dar a fost în legitimă apărare”, a spus Rafael Soruică. Poliţistul a fost transportat de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar timişoreanul care a înfipt a fost acuzat de tentativă de omor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite