Banii europeni au transformat complet unitățile de pompierii din Timișoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat a prezentat timişorenilor noua tehnică de “luptă”, în cadrul Zilei Informării Preventive.

Pompierii timișoreni au ieșit în Piața Victorie pentru o expoziție mai puțin obișnuită. De Ziua Informării Preventive, care se sărbătorește pe 13 martie, aceștia au prezentat în fața timișorenilor noul echipament de “luptă”, achiziționat în decurs de doi ani, din fonduri europene. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat se poate lăuda cu dotări la nivel occidental, putând interveni cu eficiență în cele mai delicate momente.



GALERIE FOTO

Vedeta "salonului" din fața operei a fost centrul de comandă și control pe patru roți a pompierilor. Autocamionul este dotat practic cu o veritabilă sală de conferință și de ședințe, din care nu lipsește absolut nimic, începând cu comunicațiile prin satelit, până la aparatură coputerizată de ultimă generație.

O altă mândrie a celor de la ISU Banat este Ambulanța SMURD pentru victime multiple. Autospeciala de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă este dotată precum un mini-spital, cu tot ce este nevoie pentru ca medicii să poată salva persoanele accidentate. Ambulanța este dotată până și cu o încăpere frigorifică pentru depozitarea de membre amputate.

Printre achiții se numără și autospeciale de stins incendii în zone greu accesibile, cum ar fi străzile înguste și aglomerate din cartierul Cetate. Micuțele mașini de pompieri pot interveni cu eficiență maximă în cazul unor incendii în Piața Unirii, Piața Libertății sau Piața Victoriei. Au fost prezentate și noile mașini de pompieri care sunt gata pentru a interveni la incendii.

Bugetul total al proiectului se apropie de 52 de milioane de lei, iar proiectul a fost implementat în perioada 2010-2012.

Cei de la ISU au prezentat și echipamentele celor de la Detașamentul Pirotehnic, cât și a scafandrilor. În Piața Victoriei au ieșit și cei de la SALVO, care au oferit informații despre prevenirea evenimentelor neplăcute.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite