Bani de reparaţii primiţi pentru o sală aproape renovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul „Ion Vidu” este singura şcoală ce primeşte fonduri pentru reparaţii, în acest an. Trei sferturi din lucrări sunt deja finalizate. Singura şcoală din Timişoara care va fi renovată din bani de la executiv şi-a rezolvat problemele din fonduri proprii.

Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” este singura şcoală din Timişoara care va beneficia de fonduri de renovare, în acest an, de la executiv. Lucrările de renovare se apropie însă de final, din fonduri proprii. După incendiul care a pus în primejdie acustica celei mai bune săli din Europa, artiştii de la liceul de muzică din Timişoara şi-au unit forţele pentru a strânge bani singuri.

În decurs de aproape cinci luni, s-au investit aproximativ 25.000 de lei în reparaţii, banii fiind strânşi din acţiunile şi donaţile simpatizanţilor. „Luni de zile ne-am descurcat singuri. Am primit primit bani de la o serie de donatori, printre care şi foşti absolvenţi ai liceului”, a spus Speranţa Cătană, directorul liceului. În plus, elevii, studenţii şi chiar Filarmonica oraşului s-au implicat într-o serie de proiecte care au adus bani sălii. „În momentul de faţă, aproximativ 75 la sută din lucrări sunt gata”, a explicat Speranţa Cătană.

Nu se ştie câţi bani
„Este vorba despre o hotărâre de Guvern prin care Timişul a primit 1,1 milioane de lei. Banii nu sunt suficienţi. În Timişoara se vor aloca bani pentru renovarea sălii de concerte de la «Ion Vidu» iar în Timiş se mai repară câteva şcoli”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Francisc Halasz. „Eu nici nu ştiu câţi bani se vor primi. Am înţeles că se fac lişte licitaţii cu firme de construcţii care vor veni şi ne vor termina lucrările. Noi mai avem de pus parchetul şi mai sunt lucrări de finisare. Sperăm ca în septembrie să putem face Festivitatea de deschidere cu sala gata renovată”, încheiat directorul Liceului „Ion Vidu“.

Olimpiade anulate din cauza incendiului
Sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” a fost mistuită de flăcări la începutul lunii martie. Incendiul care a fost la un pas să distrugă una din cele mai importante săli de concerte din Europa a fost declanşat de un elev care se juca cu chibrite în spatele scenei. Flăcările nu au distrus decât o parte din scenă şi spaţiul din spatele acesteia, dar două olimpiade, dintre care una internaţională, care trebuiau să se ţină la Timişoara, au fost la un pas de anulare. Tinerii artişti au susţinut concerte chiar şi în timp ce sala se afla în renovare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite